Шеф руске дипломатије

Лавров упозорио Запад: Играте се ватром која може да има озбиљне посљедице

  • Извор: РТ Балкан
  • 07.10.2024. 12:36

Кијев тренутно нема планове за успостављање мира, јер Владимир Зеленски није поништио указ којим се забрањују преговори с Москвом, рекао је шеф руске дипломатије.

Разговори о нападима Украјине западним оружјем дубоко у територију Русије представљају игру с ватром која може да има озбиљне посљедице, упозорио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Разматра се могућност да се украјинској војсци дозволи да користи западне далекометне ракете за ударе дубоко у Русију. Таква игра ватром може да има озбиљне посљедице. Као што је рекао предсједник Путин, доносићемо одговарајуће одлуке полазећи од наше перцепције тих пријетњи које ствар Запад. Закључке извуците сами", казао је Лавров у интервјуу за амерички часопис "Њузвик".

Према његовим ријечима, "непријатељ тренутно нема планове везане за успостављање мира".

"Владимир Зеленски није поништио свој указ којим се забрањују преговори с Москвом. Вашингтон и његови НАТО савезници пружају Кијеву политичку, финансијску и војну подршку за наставак сукоба", подсјетио је он.

Према његовим ријечима, Русија ће наставити са специјалном војном операцијом док не елиминише пријетње које долазе од Украјине.

Он је указао на предлог за регулисање ситуације, који је руски предсједник Владимир Путин изнио средином јуна, на шта је Кијев одреаговао инвазијом на Курску област 6. августа.

(РТ)

Пратите нас и путем Вибера