Šef ruske diplomatije

Lavrov upozorio Zapad: Igrate se vatrom koja može da ima ozbiljne posljedice

  • Izvor: RT Balkan
  • 07.10.2024. 12:36

Kijev trenutno nema planove za uspostavljanje mira, jer Vladimir Zelenski nije poništio ukaz kojim se zabranjuju pregovori s Moskvom, rekao je šef ruske diplomatije.

Razgovori o napadima Ukrajine zapadnim oružjem duboko u teritoriju Rusije predstavljaju igru s vatrom koja može da ima ozbiljne posljedice, upozorio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Razmatra se mogućnost da se ukrajinskoj vojsci dozvoli da koristi zapadne dalekometne rakete za udare duboko u Rusiju. Takva igra vatrom može da ima ozbiljne posljedice. Kao što je rekao predsjednik Putin, donosićemo odgovarajuće odluke polazeći od naše percepcije tih prijetnji koje stvar Zapad. Zaključke izvucite sami", kazao je Lavrov u intervjuu za američki časopis "Njuzvik".

Prema njegovim riječima, "neprijatelj trenutno nema planove vezane za uspostavljanje mira".

"Vladimir Zelenski nije poništio svoj ukaz kojim se zabranjuju pregovori s Moskvom. Vašington i njegovi NATO saveznici pružaju Kijevu političku, finansijsku i vojnu podršku za nastavak sukoba", podsjetio je on.

Prema njegovim riječima, Rusija će nastaviti sa specijalnom vojnom operacijom dok ne eliminiše prijetnje koje dolaze od Ukrajine.

On je ukazao na predlog za regulisanje situacije, koji je ruski predsjednik Vladimir Putin iznio sredinom juna, na šta je Kijev odreagovao invazijom na Kursku oblast 6. avgusta.

(RT)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.