Украјинци не би могли сами

Лавров: Експлозије на Сјеверном току неоствариве без мијешања САД

  • 19.08.2024. 15:09

Украјинци не би могли сами да изврше терористички напад на Сјеверном току без помоћи Сједињених Америчких Држава, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров за лист "Известија", коментаришући медијске извјештаје о умијешаности Украјине у саботажу на гасоводима у Балтичком мору.

"Чак и да су неки људи који се помињу у њемачкој штампи, Украјинци, на неки начин били умијешани, јасно је да они то нису могли да изведу сами. Јасно је да је за извођење таквог терористичког напада постојала команда из самог врха – из Вашингтона", изјавио је Сергеј Лавров.

Срамота је за Њемачку да прећутно прихвата то што јој је одузета дугорочна основа за снабдијевање енергентима и економско благостање, додао је шеф руске дипломатије.

Расту тензије између Њемачке, Пољске и Украјине због истраге о експлозијама на ''Сјеверном току''

Расту тензије између Њемачке, Пољске и Украјине због истраге о експлозијама на ''Сјеверном току''

Испорука руског гаса по "разумној цијени" је деценијама била кључна за развој Њемачке, оцИЈенио је руски министар и поручио Њемачкој да коначно открије чињенице које је до сада већ морала да обелодани.

"Када се тражена информација не предаје званичним каналима, али се истовремено шири у неколико њемачких медија, то сугерише да је све ово инсценирано", оцијенио је руски министар.

Њемачка трага за Украјинцем одговорним за експлозију Сјеверног тока

Њемачка трага за Украјинцем одговорним за експлозију Сјеверног тока

Стиче се осјећај да је читава (медијска) операција замишљена како би се пажња јавности окренула са правих извршилаца терористичког акта, закључио је Лавров.

Русија ће инсистирати на транспарентној међународној истрази, поручио је руски дипломата.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.