Принцеза од Велса

Кејт Мидлтон се огласила емотивном поруком

  • Извор: Телеграф
  • 14.06.2024. 19:30

Кејт Мидлтон, принцеза од Велса, каже да још није "изашла из шуме" у вези са здравственим стањем - док краљевска породица објављује нову фотографију, јавља Скај Њуз.

Кејт ће овог викенда имати своје прво јавно појављивање од дијагнозе рака - али принцеза је рекла да још увијек "узима сваки дан како долази".

Кејт је такође рекла да ће присуствовати јавном догађају сутра.

Она је била на лијечењу, укључујући хемотерапију, откако јој је раније ове године дијагностикован неодређени тип болести.

У изјави објављеној данас, рекла је да "напредује добро" али има "добре и лоше дане".

Изјава је праћена новом фотографијом Кејт.

- Током лоших дана осјећате се слабо, уморно и морате се препустити свом тијелу да се одмори - рекла је.

- На дане када се осјећам довољно добро, уживам у учествовању у школском животу, проводим лично вријеме на стварима које ми дају енергију и позитивност, као и да почињем мало да радим од куће.

Кејт је потврдила да ће сутра присуствовати Краљевој рођенданској паради, познатој и као "Trooping the Colour", са својом породицом у Лондону.

Разумљиво је да се Кејтино присуство на догађају не треба схватити као повратак пуним јавним обавезама.

- Надам се да ћу учествовати на неколико јавних догађаја током љета, али исто тако знам да још нисам 'изашла из шуме' - наставила је Кејт у својој изјави.

- Учим како да будем стрпљива, посебно са неизвјесношћу. Узимам сваки дан како долази, слушам своје тијело и допуштам себи да узмем ово преко потребно вријеме за оздрављење.

Ово ће бити први јавни ангажман принцезе од децембра 2023. када се придружила остатку краљевске породице на годишњој божићној црквеној служби у Сандрингему.

Примљена је у болницу због операције абдомена 16. јануара, а операција је обзнањена сљедећег дана, када је Кенсингтонска палата саопштила да се опоравља.

Палата је у тајности држала детаље о Кејтином здрављу у мјесецима који су услиједили.

Фотографија Кејт са њено троје дјеце објављена је поводом Дана мајки 10. марта - али та фотографија изазвала је контроверзу због уређивања која је подстакла онлајн спекулације о принцезином здрављу.

Кејт је подијелила своју дијагнозу рака са јавношћу 22. марта.

Кејт Мидлтон се враћа у јавност?

Кејт Мидлтон се враћа у јавност?

У то вријеме, у унапријед снимљеној видео поруци, рекла је да је планирана операција абдомена у јануару била успјешна и да се испрва мислило да њено стање није канцерогено, али су тестови показали присуство рака.

Тада је почела са лијечењем, укључујући хемотерапију која је почела у фебруару, и опорављала се приватно.

Принц од Велса је присуствовао ангажманима соло од априла и дао је неколико ажурирања о Кејт док се састајао са јавношћу.

У мају је рекао да Кејт "добро напредује", а раније овог мјесеца рекао је једном ветерану Дана Д да би она "вољела" да присуствује обиљежавање 80. годишњице у Француској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: