Princeza od Velsa

Kejt Midlton se oglasila emotivnom porukom

  • Izvor: Telegraf
  • 14.06.2024. 19:30

Kejt Midlton, princeza od Velsa, kaže da još nije "izašla iz šume" u vezi sa zdravstvenim stanjem - dok kraljevska porodica objavljuje novu fotografiju, javlja Skaj Njuz.

Kejt će ovog vikenda imati svoje prvo javno pojavljivanje od dijagnoze raka - ali princeza je rekla da još uvijek "uzima svaki dan kako dolazi".

Kejt je takođe rekla da će prisustvovati javnom događaju sutra.

Ona je bila na liječenju, uključujući hemoterapiju, otkako joj je ranije ove godine dijagnostikovan neodređeni tip bolesti.

U izjavi objavljenoj danas, rekla je da "napreduje dobro" ali ima "dobre i loše dane".

Izjava je praćena novom fotografijom Kejt.

- Tokom loših dana osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti svom tijelu da se odmori - rekla je.

- Na dane kada se osjećam dovoljno dobro, uživam u učestvovanju u školskom životu, provodim lično vrijeme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i da počinjem malo da radim od kuće.

Kejt je potvrdila da će sutra prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi, poznatoj i kao "Trooping the Colour", sa svojom porodicom u Londonu.

Razumljivo je da se Kejtino prisustvo na događaju ne treba shvatiti kao povratak punim javnim obavezama.

- Nadam se da ću učestvovati na nekoliko javnih događaja tokom ljeta, ali isto tako znam da još nisam 'izašla iz šume' - nastavila je Kejt u svojoj izjavi.

- Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvjesnošću. Uzimam svaki dan kako dolazi, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi da uzmem ovo preko potrebno vrijeme za ozdravljenje.

Ovo će biti prvi javni angažman princeze od decembra 2023. kada se pridružila ostatku kraljevske porodice na godišnjoj božićnoj crkvenoj službi u Sandringemu.

Primljena je u bolnicu zbog operacije abdomena 16. januara, a operacija je obznanjena sljedećeg dana, kada je Kensingtonska palata saopštila da se oporavlja.

Palata je u tajnosti držala detalje o Kejtinom zdravlju u mjesecima koji su uslijedili.

Fotografija Kejt sa njeno troje djece objavljena je povodom Dana majki 10. marta - ali ta fotografija izazvala je kontroverzu zbog uređivanja koja je podstakla onlajn spekulacije o princezinom zdravlju.

Kejt je podijelila svoju dijagnozu raka sa javnošću 22. marta.

Kejt Midlton se vraća u javnost?

Kejt Midlton se vraća u javnost?

U to vrijeme, u unaprijed snimljenoj video poruci, rekla je da je planirana operacija abdomena u januaru bila uspješna i da se isprva mislilo da njeno stanje nije kancerogeno, ali su testovi pokazali prisustvo raka.

Tada je počela sa liječenjem, uključujući hemoterapiju koja je počela u februaru, i oporavljala se privatno.

Princ od Velsa je prisustvovao angažmanima solo od aprila i dao je nekoliko ažuriranja o Kejt dok se sastajao sa javnošću.

U maju je rekao da Kejt "dobro napreduje", a ranije ovog mjeseca rekao je jednom veteranu Dana D da bi ona "voljela" da prisustvuje obilježavanje 80. godišnjice u Francuskoj.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:40 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Revolucija 1917 (R)

    Revolucija 1917 (R)

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.