Грчка

Кћерку годинама држали у дрвеном кавезу

  • Извор: Мондо.рс
  • 04.06.2024. 22:30

Полиција је у уторак ухапсила брачни пар из Грчке који је своју кћерку годинама држао у импровизованом дрвеном кавезу.

Родитељи дјевојке, која има 29 година, тврде да су били приморани да затворе кћерку јер наводно болује од тешке психосоматске болести због чега је постала агресивна и опасна по остатак породице.

Дјевојка је пребачена на прегледе у болницу у Каламати гдје ће остати док се не пронађе одговарајућа установа у којој ће бити смјештена.

Мајка је прије хапшења за локалне медије рекла да је дјевојка за њено добро била затворена у импровизовани дрвени кавез јер љекари нису могли да јој помогну иако су тражили помоћ годинама.

Малољетница скочила са Бранковог моста, пала на бетон и преживјела

Малољетница скочила са Бранковог моста, пала на бетон и преживјела

Случај је доспио у јавност 2022. године кад је тужилац у Каламати наредио полицији да изврши прелиминарни преглед у вези са истрагом незаконитог притварања жене којој је дијагностикована умјерена ментална ретардација.

Претходно је социјална служба утврдила да дјевојка живи у просторији са решеткама и катанцем док су родитељи тврдили да је то једини начин да се спријечи агресивно понашање дјевојке и спречи њен ризик од самоповређивања. 

Мајка дјевојке тврди да су проблеми почели 2017. године кад су остали без лијека захваљујући коме је дјевојка своју болест држала под контролом. Навела је и да су кћерку водили код свих специјалиста, али да се нико није у довољној мјери бавио њеним стањем. Такође је нагласила да дјевојка није све вријеме закључана у кавезу.

Укључује и Балкан: Откривен наводни план НАТО-а за рат с Русијом

Укључује и Балкан: Откривен наводни план НАТО-а за рат с Русијом

"То је структура у соби која је попут креветића поред њеног кревета. Дрво иде до плафона. Већину времена је тамо или у дворишту... Ми то радимо да нас не би напала. Дјетету је тешко. Никоме није стало да јој помогне", рекла је мајка и додала да никада нису крили стање кћерке, преноси "Мондо".



Пратите нас и путем Вибера

Тагови: