Grčka

Kćerku godinama držali u drvenom kavezu

  • Izvor: Mondo.rs
  • 04.06.2024. 22:30

Policija je u utorak uhapsila bračni par iz Grčke koji je svoju kćerku godinama držao u improvizovanom drvenom kavezu.

Roditelji djevojke, koja ima 29 godina, tvrde da su bili primorani da zatvore kćerku jer navodno boluje od teške psihosomatske bolesti zbog čega je postala agresivna i opasna po ostatak porodice.

Djevojka je prebačena na preglede u bolnicu u Kalamati gdje će ostati dok se ne pronađe odgovarajuća ustanova u kojoj će biti smještena.

Majka je prije hapšenja za lokalne medije rekla da je djevojka za njeno dobro bila zatvorena u improvizovani drveni kavez jer ljekari nisu mogli da joj pomognu iako su tražili pomoć godinama.

Maloljetnica skočila sa Brankovog mosta, pala na beton i preživjela

Maloljetnica skočila sa Brankovog mosta, pala na beton i preživjela

Slučaj je dospio u javnost 2022. godine kad je tužilac u Kalamati naredio policiji da izvrši preliminarni pregled u vezi sa istragom nezakonitog pritvaranja žene kojoj je dijagnostikovana umjerena mentalna retardacija.

Prethodno je socijalna služba utvrdila da djevojka živi u prostoriji sa rešetkama i katancem dok su roditelji tvrdili da je to jedini način da se spriječi agresivno ponašanje djevojke i spreči njen rizik od samopovređivanja. 

Majka djevojke tvrdi da su problemi počeli 2017. godine kad su ostali bez lijeka zahvaljujući kome je djevojka svoju bolest držala pod kontrolom. Navela je i da su kćerku vodili kod svih specijalista, ali da se niko nije u dovoljnoj mjeri bavio njenim stanjem. Takođe je naglasila da djevojka nije sve vrijeme zaključana u kavezu.

Uključuje i Balkan: Otkriven navodni plan NATO-a za rat s Rusijom

Uključuje i Balkan: Otkriven navodni plan NATO-a za rat s Rusijom

"To je struktura u sobi koja je poput krevetića pored njenog kreveta. Drvo ide do plafona. Većinu vremena je tamo ili u dvorištu... Mi to radimo da nas ne bi napala. Djetetu je teško. Nikome nije stalo da joj pomogne", rekla je majka i dodala da nikada nisu krili stanje kćerke, prenosi "Mondo".



Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: