Лидер Чеченије

Кадиров запријетио смрћу изгредницима: Три пуцња упозорења, четврти у чело

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 16:51

Лидер јужне руске области Чеченије Рамзан Кадиров наредио је употребу смртоносне силе против потенцијалних изгредника који би се одупирали органима за спровођење закона.

Наредба је услиједила након што је маса у сусједном Дагестану упала на аеродром у оквиру антијеврејских протеста.

Говорећи на састанку регионалне владе, Кадиров је рекао да ће чеченске власти "ухапсити и затворити" сваког изгредника, преносе локални медији.

Русија војно најjача, а Швајцарска најуспјешнија земља

Русија војно најjача, а Швајцарска најуспјешнија земља

"Или, знате шта, испалите три пуцња упозорења у ваздух, а ако се послије тога особа не придржава закона – упутите му четврти хитац у чело", додао је Кадиров, описујући ову инструкцију као "наређење".

Маса је 29. октобра упала на аеродром у Махачкали противећи се слијетању авиона из Тел Авива. У сукобима који су услиједили повријеђено је 20 људи, укључујући полицајце.

Кадиров је у одвојеној објави на друштвеним мрежама навео да млади муслимани треба да слушају савјете својих старијих како би избјегли да буду изманипулисани да крше закон.

"Сорош крив за ширење наркоманије у Америци"

"Они су повриједили себе, своју републику. Сигуран сам да су их угледни појединци у Дагестану позивали, објашњавајући бесмисленост ових акција и западне манипулације, али их нису саслушали. И шта је из тога произашло?", упитао је Кадиров.

Он је позвао је младе да размисле прије него што дјелују и да се не претварају у "безумну руљу", преноси "Раша тудеј".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: