Lider Čečenije

Kadirov zaprijetio smrću izgrednicima: Tri pucnja upozorenja, četvrti u čelo

  • Izvor: SRNA
  • 31.10.2023. 16:51

Lider južne ruske oblasti Čečenije Ramzan Kadirov naredio je upotrebu smrtonosne sile protiv potencijalnih izgrednika koji bi se odupirali organima za sprovođenje zakona.

Naredba je uslijedila nakon što je masa u susjednom Dagestanu upala na aerodrom u okviru antijevrejskih protesta.

Govoreći na sastanku regionalne vlade, Kadirov je rekao da će čečenske vlasti "uhapsiti i zatvoriti" svakog izgrednika, prenose lokalni mediji.

Rusija vojno najjača, a Švajcarska najuspješnija zemlja

Rusija vojno najjača, a Švajcarska najuspješnija zemlja

"Ili, znate šta, ispalite tri pucnja upozorenja u vazduh, a ako se poslije toga osoba ne pridržava zakona – uputite mu četvrti hitac u čelo", dodao je Kadirov, opisujući ovu instrukciju kao "naređenje".

Masa je 29. oktobra upala na aerodrom u Mahačkali protiveći se slijetanju aviona iz Tel Aviva. U sukobima koji su uslijedili povrijeđeno je 20 ljudi, uključujući policajce.

Kadirov je u odvojenoj objavi na društvenim mrežama naveo da mladi muslimani treba da slušaju savjete svojih starijih kako bi izbjegli da budu izmanipulisani da krše zakon.

"Soroš kriv za širenje narkomanije u Americi"

"Oni su povrijedili sebe, svoju republiku. Siguran sam da su ih ugledni pojedinci u Dagestanu pozivali, objašnjavajući besmislenost ovih akcija i zapadne manipulacije, ali ih nisu saslušali. I šta je iz toga proizašlo?", upitao je Kadirov.

On je pozvao je mlade da razmisle prije nego što djeluju i da se ne pretvaraju u "bezumnu rulju", prenosi "Raša tudej".

Pratite nas i putem Vibera