Мексико

Језиво: Убили градоначелницу, пуцали 19 пута у њу!

  • Извор: Агенције
  • 05.06.2024. 13:44

Наоружани нападачи убили су у Мексику градоначелницу Котија Јоланду Санчез, само неколико сати након што је Клаудија Шејнбаум изабрана за прву жену предсједницу у тој земљи.

Јоланда Санчез је упуцана у понедјељак у граду Котија, којим је управљала од септембра 2021, а ријеч је о првој жени која је вршила ту дужност у Мексику, преноси Би-Би-Си.

Локални медији наводе да је упуцана 19 пута и да је умрла у болници убрзо након напада, а у пуцњави је убијен и њен телохранитељ.

Полиција за сада није извршила хапшења повезана с нападом.

Санчез је, након што је преузела дужност у септембру 2021, пријавила да је примала пријетње смрћу.

Мексико добија прву жену предсједника

Мексико добија прву жену предсједника

У 2023. је била отета а отмичари су је ослободили послије три дана.

Санчез је убијена мање од 24 сата пошто је Мексико на изборима одабрао своју прву жену предсједницу Клаудију Шејнбаум, која ће положити заклетву 1. септембра.

Шејнбаум, бивша градоначелница Мексико Ситија најавила да ће наставити политику предсједника Андреса Мануела Лопеза Обрадора чија је дугогодишња савезница.

Хаос у односима: Мексико затвара амбасаду у Еквадору!

Хаос у односима: Мексико затвара амбасаду у Еквадору!

Највећи избори икад одржани у Мексику били су уједно и најнасилнији у модерној историји, а према званичним подацима, више од 20 људи који су се кандидовали за функцију убијено је од септембра, док независна истраживања показују да је тај број готово 40.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    ''Народ прича (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.