Meksiko

Jezivo: Ubili gradonačelnicu, pucali 19 puta u nju!

  • Izvor: Agencije
  • 05.06.2024. 13:44

Naoružani napadači ubili su u Meksiku gradonačelnicu Kotija Jolandu Sančez, samo nekoliko sati nakon što je Klaudija Šejnbaum izabrana za prvu ženu predsjednicu u toj zemlji.

Jolanda Sančez je upucana u ponedjeljak u gradu Kotija, kojim je upravljala od septembra 2021, a riječ je o prvoj ženi koja je vršila tu dužnost u Meksiku, prenosi Bi-Bi-Si.

Lokalni mediji navode da je upucana 19 puta i da je umrla u bolnici ubrzo nakon napada, a u pucnjavi je ubijen i njen telohranitelj.

Policija za sada nije izvršila hapšenja povezana s napadom.

Sančez je, nakon što je preuzela dužnost u septembru 2021, prijavila da je primala prijetnje smrću.

Meksiko dobija prvu ženu predsjednika

Meksiko dobija prvu ženu predsjednika

U 2023. je bila oteta a otmičari su je oslobodili poslije tri dana.

Sančez je ubijena manje od 24 sata pošto je Meksiko na izborima odabrao svoju prvu ženu predsjednicu Klaudiju Šejnbaum, koja će položiti zakletvu 1. septembra.

Šejnbaum, bivša gradonačelnica Meksiko Sitija najavila da će nastaviti politiku predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora čija je dugogodišnja saveznica.

Haos u odnosima: Meksiko zatvara ambasadu u Еkvadoru!

Haos u odnosima: Meksiko zatvara ambasadu u Еkvadoru!

Najveći izbori ikad održani u Meksiku bili su ujedno i najnasilniji u modernoj istoriji, a prema zvaničnim podacima, više od 20 ljudi koji su se kandidovali za funkciju ubijeno je od septembra, dok nezavisna istraživanja pokazuju da je taj broj gotovo 40.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.