Дијели се епизода из 2000.

Јесу ли Симпсонови предвидјели и кандидатуру Камале Харис?

  • Извор: Агенције
  • 23.07.2024. 08:25

Симпсонови су кроз године постали препознатљиви као анимирана серија која предвиђа будућност с низом догађаја које су погодили, а чини се да су то поново учинили с Камалом Харис.

Епизода серије која је емитована 2000. године наизглед је предвидјела још више детаља о стварима које би ускоро могле бити стварни догађаји. У епизоди "Барт у будућност", Лиза Симпсон постаје предсједница и носи љубичасто одијело и бисере који су невјероватно слични ономе што је Камала Харис носила када је инаугурисана за потпредсједницу.

Сценариста Ал Џин је у недјељу на друштвеним мрежама објавио поређење, недуго након што је Бајден објавио да одустаје од предсједничке трке.

"Предвиђање 'Симпсонових', поносан сам што сам дио овога", написао је Јеан, дијелећи упоредне слике Лизе и Харис које носе упадљиво сличну одјећу.

Можда је "најстрашнији" дио епизоде то што је Лиза наслиједила Доналда Трампа на мјесту предсједника, а епизода је такође славно предвидјела Трампов предсједнички мандат.

Епизода се одвија 2030. године, а Лиза себе описује као "прву америчку равноправну предсједницу", која је наслиједила "прилично смањење буџета од предсједника Трампа". Дан Гринеј, који је написао епизоду, рекао је у интервјуу из 2016. да је замислио заплет као "упозорење Америци".

Неколико других корисника друштвених мрежа током викенда указало је на ово "предвиђање", а једна особа је написала: "Симпсонови као пророци постали су једна од најтрајнијих мистерија нашег времена".

Други су то назвали "узнемирујућим" и "чудним". У прошлости, фанови су се плашили због превише тачних предвиђања догађаја из стварног живота. 2012. године наговијестили су елементе наступа Лејди Гаге на полувремену Супер Бола 2017. године , све до њене блиставе одјеће. Такође је предвидио исход претпосљедње епизоде "Игре пријестоља" када је пародирао серију 2017. године - двије године прије емитовања те "ГОТ" епизоде, пренио је Кликс.

"Симпсонови" су такође предвидели технолошки развој као што су телефони који обављају видеопозиве и наочаре за виртуелну стварност којима људи постају опсједнути. Чак су предвидјели катастрофе као што су пандемија и потапање подморнице.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.