Dijeli se epizoda iz 2000.

Jesu li Simpsonovi predvidjeli i kandidaturu Kamale Haris?

  • Izvor: Agencije
  • 23.07.2024. 08:25

Simpsonovi su kroz godine postali prepoznatljivi kao animirana serija koja predviđa budućnost s nizom događaja koje su pogodili, a čini se da su to ponovo učinili s Kamalom Haris.

Еpizoda serije koja je emitovana 2000. godine naizgled je predvidjela još više detalja o stvarima koje bi uskoro mogle biti stvarni događaji. U epizodi "Bart u budućnost", Liza Simpson postaje predsjednica i nosi ljubičasto odijelo i bisere koji su nevjerovatno slični onome što je Kamala Haris nosila kada je inaugurisana za potpredsjednicu.

Scenarista Al Džin je u nedjelju na društvenim mrežama objavio poređenje, nedugo nakon što je Bajden objavio da odustaje od predsjedničke trke.

"Predviđanje 'Simpsonovih', ponosan sam što sam dio ovoga", napisao je Jean, dijeleći uporedne slike Lize i Haris koje nose upadljivo sličnu odjeću.

Možda je "najstrašniji" dio epizode to što je Liza naslijedila Donalda Trampa na mjestu predsjednika, a epizoda je takođe slavno predvidjela Trampov predsjednički mandat.

Еpizoda se odvija 2030. godine, a Liza sebe opisuje kao "prvu američku ravnopravnu predsjednicu", koja je naslijedila "prilično smanjenje budžeta od predsjednika Trampa". Dan Grinej, koji je napisao epizodu, rekao je u intervjuu iz 2016. da je zamislio zaplet kao "upozorenje Americi".

Nekoliko drugih korisnika društvenih mreža tokom vikenda ukazalo je na ovo "predviđanje", a jedna osoba je napisala: "Simpsonovi kao proroci postali su jedna od najtrajnijih misterija našeg vremena".

Drugi su to nazvali "uznemirujućim" i "čudnim". U prošlosti, fanovi su se plašili zbog previše tačnih predviđanja događaja iz stvarnog života. 2012. godine nagovijestili su elemente nastupa Lejdi Gage na poluvremenu Super Bola 2017. godine , sve do njene blistave odjeće. Takođe je predvidio ishod pretposljednje epizode "Igre prijestolja" kada je parodirao seriju 2017. godine - dvije godine prije emitovanja te "GOT" epizode, prenio je Kliks.

"Simpsonovi" su takođe predvideli tehnološki razvoj kao što su telefoni koji obavljaju videopozive i naočare za virtuelnu stvarnost kojima ljudi postaju opsjednuti. Čak su predvidjeli katastrofe kao što su pandemija i potapanje podmornice.


Pratite nas i putem Vibera