Погинуле 144 особе

Истражни комитет Русије започео истрагу о терористичким активностима САД

  • Извор: Агенције
  • 01.04.2024. 15:48

Истражни комитет Русије започео је провјеру након апела посланика Државне думе, који траже да се истраже терористичке активности САД, Украјине и западних земаља против Русије.

"На основу разматрања захтјева посланика Државне думе А. Л. Красова, Н. М. Харитонова, Ј. В. Лантратове и јавних личности А. Г. Дугина и А. Л. Деркача у вези са потребом да се истражи организовање, финансирање и извођење терористичких напада САД, Украјине и других западних земаља, који су усмјерени против Русије, у централи Истражног комитета Русије организована је процедурална провера", наводи се у саопштењу.

Напомиње се да ће у оквиру провјере, истрага пажљиво проучити изнесене податке и извести закључак.

Захтјев је упућен након терористичког напада на "Крокус сити хол" у Москви, у којем је погинуло 144 особа, а више од 500 повријеђено.

Министарство спољних послова Русије саопштило је да истражне радње које је спровела руска страна указују на то да је са терористичким нападом повезана Украјина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм