Poginule 144 osobe

Istražni komitet Rusije započeo istragu o terorističkim aktivnostima SAD

  • Izvor: Agencije
  • 01.04.2024. 15:48

Istražni komitet Rusije započeo je provjeru nakon apela poslanika Državne dume, koji traže da se istraže terorističke aktivnosti SAD, Ukrajine i zapadnih zemalja protiv Rusije.

"Na osnovu razmatranja zahtjeva poslanika Državne dume A. L. Krasova, N. M. Haritonova, J. V. Lantratove i javnih ličnosti A. G. Dugina i A. L. Derkača u vezi sa potrebom da se istraži organizovanje, finansiranje i izvođenje terorističkih napada SAD, Ukrajine i drugih zapadnih zemalja, koji su usmjereni protiv Rusije, u centrali Istražnog komiteta Rusije organizovana je proceduralna provera", navodi se u saopštenju.

Napominje se da će u okviru provjere, istraga pažljivo proučiti iznesene podatke i izvesti zaključak.

Zahtjev je upućen nakon terorističkog napada na "Krokus siti hol" u Moskvi, u kojem je poginulo 144 osoba, a više od 500 povrijeđeno.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da istražne radnje koje je sprovela ruska strana ukazuju na to da je sa terorističkim napadom povezana Ukrajina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.