Логистички разлози

Иран тражио помоћ од САД током потраге за Раисијем: Одбили их

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 21.05.2024. 07:01

Ирански предсједник Ебрахим Раиси, који је погинуо у паду хеликоптера у недјељу, имао је "крв на рукама" због подршке екстремистичким групама у региону, саопштила је у понедјељак Бијела кућа.

Портпарол за националну безбједност Бијеле куће Џон Кирби рекао је новинарима да ће САД наставити да позивају Иран на одговорност због "дестабилизујућих активности у региону".

- Нема сумње да је то био човјек са пуно крви на рукама - рекао је Кирби.

Нови језиви детаљи из Тузле: Жену и дјецу убио сјекиром?!

Нови језиви детаљи из Тузле: Жену и дјецу убио сјекиром?!

Иран је затражио помоћ од САД након пада Раисијевог хеликоптера у планинским предјелима дуж границе са Азербејџаном, али САД на крају нису успјеле да помогну из логистичких разлога, саопштио је Стејт департмент.

Портпарол Стејт департмента Метју Милер је такође рекао новинарима да Раисијева смрт неће промијенити фундаментални став САД о Ирану.

Ирански предсједник Ебрахим Раиси, тврдолинијаш који се дуго сматрао могућим насљедником врховног вође ајатолаха Алија Хамнеија, погинуо је у паду хеликоптера у планинском подручју близу границе са Азербејџаном, саопштили су званичници и државни медији у понедјељак.

Шок снимак, вране напале дјевојку: Вриштала и пала у жбуње

Шок снимак, вране напале дјевојку: Вриштала и пала у жбуње

Олупина хеликоптера који се срушио са Раисијем и министром иностраних послова Хосеином Амир-Абдолахијаном пронађена је у понедјељак послије потраге.

Раисијеву смрт потврдио је потпредсједник Мохсен Мансури у изјави објављеној на друштвеним мрежама и на телевизији.

(Јутарњи.хр)

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.