За утају пореза

Хантер Бајден се изјаснио кривим!

  • 06.09.2024. 08:17

Син актуелног америчког предсједника Џозефа Бајдена, Хантер Бајден, изјаснио се кривим за федералне пореске оптужбе којима се терети у САД.

Тиме је преиначио претходни исказ из јануара, када се изјаснио да је невин, преноси "Глас Америке".

Он се изјаснио кривим по свих девет тачака оптужнице, а оптужен је за утају укупно 1,4 милиона долара, док је истовремено трошио новац на наркотике, проституцију и луксузне предмете.

Судија Марк Скарси изјавио је да се Бајденов син изјаснио кривим и да са тужиоцима није постигао договор о умањењу казне.

Бивша дјевојка Хантера Бајдена: Пушио је крек отприлике сваких 20 минута

Бивша дјевојка Хантера Бајдена: Пушио је крек отприлике сваких 20 минута

Према ријечима судије Скарсија, највиша затворска казна прописана за то кривично дјело износи 17 година затвора, док се новчана креће до 450.000 долара.

У саопштењу након рочишта, Хантер Бајден је навео да се изјаснио кривим, како би родитеље поштедио непријатних детаља из дијела његовог живота у ком је трпио посљедице зависности од наркотика.

"Имајући у виду све оно чему сам их изложио претходних година, желио сам да их поштедим тога", саопштио је Хантер Бајден, уз напомену да је исплатио дуговање за порез.

Пропао споразум - Хантеру Бајдену пријети и до 25 година робије

Пропао споразум - Хантеру Бајдену пријети и до 25 година робије

"Глас Америке" наводи да његово признање кривице, у дану очекиваног почетка процеса, представља предуслов за избјегавање суђења током кога би, извјесно, били објелодањени компромитујући детаљи његовог живота - непосредно уочи предсједничких избора у САД 5. новембра.

Бајден млађи је у јуну 2024. у америчкој држави Делавер осуђен по оптужбама за незакониту куповину оружја док је био корисник наркотика.

На ту пресуду уложио је жалбу.

Пратите нас и путем Вибера