Za utaju poreza

Hanter Bajden se izjasnio krivim!

  • 06.09.2024. 08:17

Sin aktuelnog američkog predsjednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, izjasnio se krivim za federalne poreske optužbe kojima se tereti u SAD.

Time je preinačio prethodni iskaz iz januara, kada se izjasnio da je nevin, prenosi "Glas Amerike".

On se izjasnio krivim po svih devet tačaka optužnice, a optužen je za utaju ukupno 1,4 miliona dolara, dok je istovremeno trošio novac na narkotike, prostituciju i luksuzne predmete.

Sudija Mark Skarsi izjavio je da se Bajdenov sin izjasnio krivim i da sa tužiocima nije postigao dogovor o umanjenju kazne.

Bivša djevojka Hantera Bajdena: Pušio je krek otprilike svakih 20 minuta

Bivša djevojka Hantera Bajdena: Pušio je krek otprilike svakih 20 minuta

Prema riječima sudije Skarsija, najviša zatvorska kazna propisana za to krivično djelo iznosi 17 godina zatvora, dok se novčana kreće do 450.000 dolara.

U saopštenju nakon ročišta, Hanter Bajden je naveo da se izjasnio krivim, kako bi roditelje poštedio neprijatnih detalja iz dijela njegovog života u kom je trpio posljedice zavisnosti od narkotika.

"Imajući u vidu sve ono čemu sam ih izložio prethodnih godina, želio sam da ih poštedim toga", saopštio je Hanter Bajden, uz napomenu da je isplatio dugovanje za porez.

Propao sporazum - Hanteru Bajdenu prijeti i do 25 godina robije

Propao sporazum - Hanteru Bajdenu prijeti i do 25 godina robije

"Glas Amerike" navodi da njegovo priznanje krivice, u danu očekivanog početka procesa, predstavlja preduslov za izbjegavanje suđenja tokom koga bi, izvjesno, bili objelodanjeni kompromitujući detalji njegovog života - neposredno uoči predsjedničkih izbora u SAD 5. novembra.

Bajden mlađi je u junu 2024. u američkoj državi Delaver osuđen po optužbama za nezakonitu kupovinu oružja dok je bio korisnik narkotika.

Na tu presudu uložio je žalbu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: