Зои Кестан

Бивша дјевојка Хантера Бајдена: Пушио је крек отприлике сваких 20 минута

  • Извор: Агенције
  • 06.06.2024. 07:16

Суђење сину америчког предсједника, Хантеру Бајдену, због оптужби за нелегално посједовање оружја док је користио наркотике, настављено је пред судом у Вилмингтону исказима његове бивше супруге и некадашње дјевојке које су описивале како се дрогирао.

Зои Кестан, бивша дјевојка Хантера Бајдена, свједочила је да је он пушио крек "отприлике сваких 20 минута" када су се упознали.

Она је рекла да се син предсједника САД дрогирао у луксузним хотелима у Лос Анђелесу, и да понекад данима није излазио из собе, наводи Ројтерс.

Све се то дешавало неколико мјесеци прије него што је 2018. купио пиштољ, тврди она.

"Пушио је крек чим устане из кревета", рекла је Зои Кестан и описивала сусрете са "застрашујућим" дилерима дроге, као и тражење рецепта на интернету за претварање кокаина у праху у крек.

Кестан је била и први свједок на суђењу сину америчког предсједника. Тужилаштво покушава да докаже да је Хантер Бајден свјесно прекршио закон јер је лагао да не користи дрогу, у моменту када је купио пиштољ у октобру 2018.

Кетлин Бул, бивша супруга Хантера Бајдена која се од њега развела 2017. године, такође је 20 минута свједочила о томе како је открила да се он дрогира.

Objavljena optužnica protiv Bajdenovog sina

Objavljena optužnica protiv Bajdenovog sina

Тужилаштво планира да као свједока позове и Хејли Бајден, удовицу покојног Хантеровог брата, Боа Бајдена.

Хантер Бајден се изјаснио да није крив за три тачке оптужнице које га терете да је лагао о злоупотрeби дрога када је куповао пиштољ. Он је јавно говорио о употреби дрога и писао о томе у својим мемоарима. Судији је рекао да се не дрогира од 2019.

Његов адвокат Ејб Лоуел каже да Хантер Бајден није користио дрогу у то вријеме и да му није био циљ да неког обмане.

Кестан је свједочила и о поруци коју јој је Хантер Бајден послао мјесец дана пошто је купио пиштољ, у којој је рекао да ће можда успјети да се скине са дрога, али "да ће увијек бити зависник".

Она је рекла да га није видјела неколико недјеља прије и пошто је купио пиштољ. Такође је рекла да је Хантер себе описивао као зависника, али више у смислу особе која се опоравља од злоупотребе наркотика.

Лоуел је пороти рекао и да су смс поруке о дроги, о којима је свједочила агенткиња ФБИ, биле послате мјесецима пошто је оружје одузето од Бајдена.

Он је такође унакрсно испитивао свједокињу тужилаштва, агенткињу ФБИ Ерику Џенсен, и покушавао да оспори тврдње да је Хантер Бајден подигао 151.000 долара у кешу у вријеме када је купио пиштољ, како би куповао дрогу.

Пропао споразум - Хантеру Бајдену пријети и до 25 година робије

Пропао споразум - Хантеру Бајдену пријети и до 25 година робије

Џенсен је признала да не зна да ли је тај новац користио за плаћање смјештаја, или друге ствари.

Тужилац Дерек Хајнс је рекао да је Бајденов син алкохол и друге ствари плаћао картицама.

"Да ли дилери дроге прихватају картице?", питао је тужилац Џенсен, на шта је она одговорила "Не да ја знам", преноси Глас Америке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм