Огласила се мајка

Хамас отео српског држављанина: Киднапован и одведен у Појас Газе

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2023. 10:27

У терористичком нападу Хамаса на сјевер Израела киднапован је и 22-огодишњи младић српског поријекла Алон Охел, а његова мајка, Идит Охел, чија породица је поријеклом из Новог Сада, казала је да је њен син отет пошто је учествовао на музичком фестивалу.

"Он је музичар и отишао је на музички фестивал мира, на којем је било око 2.500 људи. Око шест ујутру услиједио је масивни ракетни напад на подручје на којем се одржавао фестивал. Са пријатељима се колима одвезао до једног склоништа, у којем су се сакрили од ракета", испричала је оно што је чула од пријатеља свог сина.

У склоништу је, каже, био са 27 особа сличног узраста, који су покушали да се склоне од ракетног напада.

Јак земљотрес погодио југ Ирана

Јак земљотрес погодио југ Ирана

У једном тренутку, терористи Хамаса су дошли до склоништа и покушали да све да их убију. Убацилу су седам граната у склониште.

"Мој син и један од његових пријатеља покушали су да ухвате гранате голим рукама и избаце их из склоништа да би спасили људе. Једна је експлодирала у склоништу и повредила много људи. После детонације упали су терористи и извукли мог сина. Био је жив и киднапован је са још три особе. Ставили су их на камион и одвезли. Његов најбољи пријатељ све је то видио. Био је повријеђен и са дјевојком се правио да је мртав, пошто су терористи пуцали на остале у склоништу. Након што је довежен у болницу он нам је рекао да је Алон киднапован и одведен у Појас Газе", објаснила је она.

Убијен терориста из Брисела!

Убијен терориста из Брисела!

Ту информацију потврдила је и израелска војска.

"Моја тринаестогодишња кћерка звала је непрестано његов број мобилно у нади да ће се јавити. Око 11.30 се јавила жена која је рекла - они нас убијају, дођите да нас спасете... Узела сам телефон и питала како се зове, након чега се прекинула веза. Били смо преплашени, јер не знамо где нам је син", прича забринуто.

Идит каже да је, пошто је Алон српски држављанин, затражила помоћ конзулата Србије у Израелу.

"Породица са моје мајчине стране је из Новог Сада. Мој деда је тамо рођен и као младић од 15 година, по почетку Другог свјетског рата, успио је да побјегне. Цијела његова породица је убијена, остао је само дио који се налази у Београду", додаје она.

Први снимак са мјеста гдје је наводно упуцан нападач у Бриселу

Први снимак са мјеста гдје је наводно упуцан нападач у Бриселу

Алон и његов млађи брат планирали су овог мјесеца да обиђу породицу у Београду, каже њихова мајка.

Истиче да је њен деда дошао у Израел да изгради нови живот, сигуран за своје потомке, а сада се десио нови Холокауст у којем је отет Алон.

Казала је да се нада да ће Србија моћи да помогне да терористи Хамаса ослободе Алона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: