Премијер Словачке

Фицо поново оперисан након атентата

  • Извор: Танјуг
  • 17.05.2024. 13:54

Премијер Словачке Роберт Фицо поново је оперисан, а његово стање и даље је озбиљно, изјавио је данас словачки министар одбране Роберт Калињак на конференцији за медије.

"Фицо је поново данас оперисан. Његово стање и даље је озбиљно, али је премијер при свијести. Словачка влада функционише нормално", рекао је Калињак, наводи ТА3, преноси Тан‌југ.

Директорка универзитетске болнице Рузвелт у Банској Бистрици Миријам Лапуникова рекла је да је Фицо и даље на од‌јељењу интензивне неге, додајући да су доктори уклонили Фицово мртво ткиво.

Из словачке владе данас је такође саопштено да су се послије покушаја убиства Фица у медијима појавиле многе нетачне и погрешне информације, чак и након јучерашње конференције за новинаре чланова владе и снага безбједности.

Орбан: Фицо између живота и смрти

Орбан: Фицо између живота и смрти

"С тим у вези, канцеларија владе поново је затражила од медија, политичара и јавности да своје мишљење заснивају на званично саопштеним информацијама и да проверавају чињенице", наводи се у владином саопштењу.

Новоизабрани словачки предсједник Петер Пелегрини изјавио је раније данас да ће се љекарски конзилијум болнице Рузвелт састати највероватније у понед‌јељак, кад би требало да одлучи о даљем поступању и лијечењу премијера.

Пелегрини је јуче посјетио Фица, након чега је рекао да лекари који брину о њему не планирају нове операције.

Истакао је да су пред премијером критични сати и дани и да ће га, ако дозволе љекари, посјетити поново.

Фицо је задобио тешке повреде када је на њега у сриједу, послије сједнице Владе у граду Хандлова, нападач, за кога медији наводе да је 71-годишњи писац Јурај Цинтула, из непосредне близине испалио неколико хитаца.

Пратите нас и путем Вибера