Предсједник Владе Мађарске

Орбан: Фицо између живота и смрти

  • Извор: СРНА
  • 17.05.2024. 08:12

Словачки премијер Роберт Фицо налази се између живота и смрти два дана након покушаја атентата, рекао је данас предсједник Владе Мађарске Виктор Орбан.

"Молимо се за живот словачког премијера и Словачку. Желимо му брз опоравак и повратак на посао. Он се тренутно налази између живота и смрти", рекао је Орбан.

Фицо је рањен прије два дана у нападу у мјесту Хандлова, удаљеном око 180 километара сјевероисточно од Братиславе.

Премијер Словачке је у животној опасности пребачен у болницу и оперисан. Он је и даље у стабилном, али тешком стању.

Нападач Јурај Цинтула /71/ ухапшен је одмах након напада и оптужен за покушај убиства с предумишљајем.

Из словачког Министарства унутрашњих послова саопштено је да је напад политички мотивисан јер се Цинтула није слагао са политиком Владе, а посебно је био против заустављања испоруке оружја Украјини.

Новоизабрани словачки предсједник Петер Пелегрини, који је посјетио Фицу у болници, рекао је да се словачки премијер сјећа околности јучерашњег атентата.

"Он се свега сјећа. Изненађен је како се све то брзо одиграло", истакао је Пелегрини, додајући да је Фицо био свјестан и по доласку у болницу и сјећа се како су му пружили прву помоћ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм