Premijer Slovačke

Fico ponovo operisan nakon atentata

 • Izvor: Tanjug
 • 17.05.2024. 13:54

Premijer Slovačke Robert Fico ponovo je operisan, a njegovo stanje i dalje je ozbiljno, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak na konferenciji za medije.

"Fico je ponovo danas operisan. Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, ali je premijer pri svijesti. Slovačka vlada funkcioniše normalno", rekao je Kalinjak, navodi TA3, prenosi Tan‌jug.

Direktorka univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova rekla je da je Fico i dalje na od‌jeljenju intenzivne nege, dodajući da su doktori uklonili Ficovo mrtvo tkivo.

Iz slovačke vlade danas je takođe saopšteno da su se poslije pokušaja ubistva Fica u medijima pojavile mnoge netačne i pogrešne informacije, čak i nakon jučerašnje konferencije za novinare članova vlade i snaga bezbjednosti.

Orban: Fico između života i smrti

Orban: Fico između života i smrti

"S tim u vezi, kancelarija vlade ponovo je zatražila od medija, političara i javnosti da svoje mišljenje zasnivaju na zvanično saopštenim informacijama i da proveravaju činjenice", navodi se u vladinom saopštenju.

Novoizabrani slovački predsjednik Peter Pelegrini izjavio je ranije danas da će se ljekarski konzilijum bolnice Ruzvelt sastati najverovatnije u poned‌jeljak, kad bi trebalo da odluči o daljem postupanju i liječenju premijera.

Pelegrini je juče posjetio Fica, nakon čega je rekao da lekari koji brinu o njemu ne planiraju nove operacije.

Istakao je da su pred premijerom kritični sati i dani i da će ga, ako dozvole ljekari, posjetiti ponovo.

Fico je zadobio teške povrede kada je na njega u srijedu, poslije sjednice Vlade u gradu Handlova, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.

Pratite nas i putem Vibera

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

  'Čarolije Republike Srpske (R)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:43 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.