Инцидент

ФБИ објавио име нападача који је покушао атентат на Трампа

  • Извор: Агенције
  • 14.07.2024. 09:09

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) истражује пуцњаву на митингу у Пенсилванији у суботу као "покушај убиства" бившег предсједника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, саопштили су данас званичници ФБИ.

Федерални истражни биро (ФБИ) идентификовао је 20-годишњег Томаса Метјуа Крукса као "субјекта умијешаног" у покушај убиства бившег предсједника Доналда Трампа, наводи се у саопштењу, преноси ББЦ.

Додик најоштрије осудио покушај убиства Доналда Трампа, пожелио му брз опоравак

Додик најоштрије осудио покушај убиства Доналда Трампа, пожелио му брз опоравак

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) истражује пуцњаву на митингу у Пенсилванији у суботу као "покушај убиства" бившег предсједника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, саопштили су данас званичници ФБИ. Кевин Ројек, специјални агент задужен за теренску канцеларију ФБИ у Питсбургу, Пенсилванија, рекао је на конференцији за медије да биро ради на идентификацији нападача путем "биометријских потврда" пошто код себе није имао личне исправе.

"Ово што се догодило називамо покушајем убиства бившег председника Доналда Трампа. То је и даље активно мјесто злочина", рекао је Ројек на конференцији за новинаре.

Претходно је гувернер Пенсилваније Џош Шапиро изјавио да је Трамп напустио Батлер.

"Под заштитом америчке Тајне службе и уз помоћ државне полиције Пенсилваније, бивши предсједник Трамп је напустио област Батлера", навео је Шапиро у објави на мрежи Икс .

Он је изразио захвалност свим органима за спровођење закона који су реаговали, заштитили бившег предсједника и радили на томе да ситуацију ставе под контролу, преноси ЦНН.

Најбогатији човјек на свијету подржао Трампа, тражи смјену шефова тајне службе

Најбогатији човјек на свијету подржао Трампа, тражи смјену шефова тајне службе

Медији подсјећају да је особа која је пуцала на скупу бившег предсједника и републиканског кандидата Доналда Трампа испалила више хитаца са "узвишене позиције" изван мјеста где се одржавао митинг прије него што су га агенти тајне службе неутралисали, саопштили су званичници.

"Америчка тајна служба брзо је одговорила заштитним мјерама и бивши предсједник Трамп је безбједан. Један човјек из публике је убијен, а још двије особе су задобиле критичне повреде", наводи се.

О инциденту се води истрага и Тајна служба је о догађају обавијестила ФБИ, потврдио је портпарол службе Ентони Гуљелми. У пуцњави на републиканском скупу Трамп је током говора погођен хицем у ухо, након чега су га припадници тајне службе склонили са говорнице, преноси Euronews.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)