Incident

FBI objavio ime napadača koji je pokušao atentat na Trampa

  • Izvor: Agencije
  • 14.07.2024. 09:09

Američki Federalni istražni biro (FBI) istražuje pucnjavu na mitingu u Pensilvaniji u subotu kao "pokušaj ubistva" bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, saopštili su danas zvaničnici FBI.

Federalni istražni biro (FBI) identifikovao je 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kao "subjekta umiješanog" u pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Donalda Trampa, navodi se u saopštenju, prenosi BBC.

Dodik najoštrije osudio pokušaj ubistva Donalda Trampa, poželio mu brz oporavak

Dodik najoštrije osudio pokušaj ubistva Donalda Trampa, poželio mu brz oporavak

Američki Federalni istražni biro (FBI) istražuje pucnjavu na mitingu u Pensilvaniji u subotu kao "pokušaj ubistva" bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, saopštili su danas zvaničnici FBI. Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terensku kancelariju FBI u Pitsburgu, Pensilvanija, rekao je na konferenciji za medije da biro radi na identifikaciji napadača putem "biometrijskih potvrda" pošto kod sebe nije imao lične isprave.

"Ovo što se dogodilo nazivamo pokušajem ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa. To je i dalje aktivno mjesto zločina", rekao je Rojek na konferenciji za novinare.

Prethodno je guverner Pensilvanije Džoš Šapiro izjavio da je Tramp napustio Batler.

"Pod zaštitom američke Tajne službe i uz pomoć državne policije Pensilvanije, bivši predsjednik Tramp je napustio oblast Batlera", naveo je Šapiro u objavi na mreži Iks .

On je izrazio zahvalnost svim organima za sprovođenje zakona koji su reagovali, zaštitili bivšeg predsjednika i radili na tome da situaciju stave pod kontrolu, prenosi CNN.

Najbogatiji čovjek na svijetu podržao Trampa, traži smjenu šefova tajne službe

Najbogatiji čovjek na svijetu podržao Trampa, traži smjenu šefova tajne službe

Mediji podsjećaju da je osoba koja je pucala na skupu bivšeg predsjednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa ispalila više hitaca sa "uzvišene pozicije" izvan mjesta gde se održavao miting prije nego što su ga agenti tajne službe neutralisali, saopštili su zvaničnici.

"Američka tajna služba brzo je odgovorila zaštitnim mjerama i bivši predsjednik Tramp je bezbjedan. Jedan čovjek iz publike je ubijen, a još dvije osobe su zadobile kritične povrede", navodi se.

O incidentu se vodi istraga i Tajna služba je o događaju obavijestila FBI, potvrdio je portparol službe Еntoni Guljelmi. U pucnjavi na republikanskom skupu Tramp je tokom govora pogođen hicem u uho, nakon čega su ga pripadnici tajne službe sklonili sa govornice, prenosi Euronews.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.