Мексико

Експлозија у фабрици текиле: Више мртвих и повријеђених

  • Извор: Агенције
  • 24.07.2024. 11:09

Најмање пет радника је погинуло, а двоје рањено у пожару који је избио након експлозије у фабрици текиле у граду Текила у мексичкој држави Халиско, саопштиле су данас локалне власти.

Државна агенција за цивилну заштиту објавила је на мрежи Икс да је пет особа погинуло у синоћној експлозији, а двије особе су повријеђене, од којих је једна у тешком стању.

Сви погинули и повријеђени радили су у фабрици, наводи агенција.

Службе хитне помоћи евакуисале су подручје око локације из предострожности, али званичници су рекли да је становницима дозвољено да се врате својим кућама касније у уторак, преноси АП.

Директор агенције за цивилну заштиту Виктор Ролдан је рекао да су двије фабричке бачве за текилу од 219.000 литара пукле и да власти покушавају да спријече изливање алкохола у одводну мрежу општине.

Додао је да стручњаци врше истрагу како би утврдили шта је изазвало експлозију.

Званичник је рекао да је пожар под контролом, али екипе хитне помоћи и даље раде на лицу мјеста.

Град Текила се налази око 600 километара сјеверозападно од Мексико Ситија, између пацифичке обале и града Гвадалахара, а 40.000 мјештана се углавном баве производњом текиле и туризмом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.