Језив снимак

Дрон испушта млаз отопљеног метала на војнике

  • 04.09.2024. 12:20

Видео снимак који се појавио 2. септембра показује, како дјелује, дрон како испушта кишу ужареног бијелог метала на невидљиве војнике сакривене у дрвореду, пренио је “Кијев индипендент”.

Дрон лебди а потом полако, методично, испушта млаз ватре, идентификован као отопљени термит, горе-доле по скривеним положајима. Термит је пиротехничка смјеса, најчешће мјешавина алуминијума и оксида гвожђа. Како наводи “Кијев индипендент”, и руски и украјински “Телеграм” канали су тврдили одговорност за застрашујућу иновацију са дроновима.

Украјински “Дефенс експрес” пише да је дрон распоредила украјинска 108. територијална одбрамбена бригаде, а да је видео снимљен код села Украјинске у Запорошкој области. Ово није могуће независно потврдити.

Још једна смртоносна иновација

Ако се потврди, то ће бити први пут да је украјински дрон директно испустио континуирани ток растопљеног метала на овакав начин и такође још једна смртоносна војна иновација, наводи “Кијев индипендент”.

Лист наводи да оружје са термитом распршује хиљаде сићушних комада отопљеног метала који гори на температурама које премашују 2.000 степени Целзијуса, што значи да могу прогорети нека оклопна возила.

Сем топљења и потенцијалног уништавања лаких оклопних возила, снимак показује да ток термита може да запали дрвеће или друга склоништа за скривене положаје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.