Израел

Драматично укључење новинара усред бомбардовања

  • Извор: Агенције
  • 02.10.2024. 08:25

Екипа "Си Ен ЕН" је забиљежила драматичан тренутак када је репортер морао напустити директан пријенос и склонити се док је Иран слао пројектиле на Израел.

Џим Скиуто је извјештавао уживо с крова у Тел Авиву док је Иран у уторак навече, 1. октобар,  лансирао стотине пројектила на Израел.

"Морамо сићи са крова", рекао је Скиуто док су пројектили на небу изнад Тел Авива експлодирали.

"Ови се спуштају тик до нас овдје. Морамо ући унутра", рекао је.

Расту плате у Њемачкој - познато и колико

Расту плате у Њемачкој - познато и колико

Док се на снимку види како ракете падају небом усред заглушујућих сирена, репортери су се спуштали до склоништа. Израел има одбрамбени систем Гвоздена купола за пресретање пројектила, али чини се да су фрагменти бомби стигли до центра Тел Авива, према извјештају у сриједу ујутро, 2. октобра. 

Иран је лансирао пројектиле на Израел када је мрак почео да пада, један дан прије јеврејске Нове године Рош Хашана. 

Раније у уторак, америчка амбасада у Израелу поручила је својим запосленима да се врате кући и буду спремни да уђу у склоништа јер је Бијела кућа упозорила на непосредан напад балистичким пројектилима из Ирана. Бијела кућа је упозорила да ће сваки напад имати "тешке посљедице" у састанку након иранског напада. Ирански предсједник Масуд Пезешкиан касно у уторак навече, рекао је да је његова земља узвратила на агресију Израела на основу легитимних права.

"Нисмо агресивни, али смо одлучни против пријетњи. Не улазите у сукоб с Ираном", рекао је Пезешкиан у поруци на друштвеним мрежама.

Судар ђачког аутобуса и аута: Погинуо возач

Судар ђачког аутобуса и аута: Погинуо возач

Поручио је да су ракетни напади на Израел изведени "ради мира и сигурности Ирана и региона, на основу легитимних права".

Додао је да су показали "јасан одговор" на агресију Израела, напомињући да су напади изведени у циљу одбране интереса и грађана Ирана.

"Бењамин Нетанјаху треба знати да Иран не тражи рат, већ да ће одлучно одговорити на сваку пријетњу. Ово је био само дио наше моћи. Не улазите у сукоб с Ираном", казао је ирански предсједник.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)