"Океан 2024"

Драматична порука Америци! Ово је највећа акција руске морнарице у посљедњих 30 година

  • Извор: Мондо.рс
  • 10.09.2024. 19:43

Стратешко командно-штабна вјежба "Океан 2024" почела је данас и трајаће до 16 септембра и у њој учествује више од 400 руских ратних бродова, подморница и помоћних пловила, саопштило је руско Министарство одбране, пише "Москов Тајмс". Војна вјежба одвија се у водама Тихог и Арктичког океана, Средоземног, Каспијског и Балтичког мора.

Осим морнарице, у вјежбама учествује и више од 120 авиона и хеликоптера морнаричке авијације Ратне морнарице и Ваздушно-космичких снага. Биће укључено и 7.000 комада наоружања, војне и специјалне опреме, као и више од 90.000 људи.

Легализација објеката бесплатна у Бијељини

Легализација објеката бесплатна у Бијељини

"Почиње активна фаза у којој ће се разрађивати најсложеније мисије, што је могуће ближе борбеним мисијама", рекао је предсједник Руске Федерације Владимир Путин, а преноси новинска агенција "ТАСС".

Он је такође истакао да је ово први пут у посљедње три деценије да Русија изводи овакве војне вежбе великих размјера на мору. У њима учествује и Народна Република Кина.

Картице за попуст - Станивуковићев пропуст

Картице за попуст - Станивуковићев пропуст

"Вашингтон и његови савезници отворено најављују планове за распоређивање ракета средњег и краћег домета, укључујући и на острвима у западном дијелу Тихог океана, као и у неким земљама Азијско-Тихоокеанског региона. Таквим акцијама Сједињене Америчке Државе желе да наруше постојећу архитектуру безбједности и равнотежу снага у региону, фактички изазивајући трку у наоружању и не водећи рачуна о безбједности својих савезника", додао је Путин.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: