"Okean 2024"

Dramatična poruka Americi! Ovo je najveća akcija ruske mornarice u posljednjih 30 godina

  • Izvor: Mondo.rs
  • 10.09.2024. 19:43

Strateško komandno-štabna vježba "Okean 2024" počela je danas i trajaće do 16 septembra i u njoj učestvuje više od 400 ruskih ratnih brodova, podmornica i pomoćnih plovila, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, piše "Moskov Tajms". Vojna vježba odvija se u vodama Tihog i Arktičkog okeana, Sredozemnog, Kaspijskog i Baltičkog mora.

Osim mornarice, u vježbama učestvuje i više od 120 aviona i helikoptera mornaričke avijacije Ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga. Biće uključeno i 7.000 komada naoružanja, vojne i specijalne opreme, kao i više od 90.000 ljudi.

Legalizacija objekata besplatna u Bijeljini

Legalizacija objekata besplatna u Bijeljini

"Počinje aktivna faza u kojoj će se razrađivati najsloženije misije, što je moguće bliže borbenim misijama", rekao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, a prenosi novinska agencija "TASS".

On je takođe istakao da je ovo prvi put u posljednje tri decenije da Rusija izvodi ovakve vojne vežbe velikih razmjera na moru. U njima učestvuje i Narodna Republika Kina.

Kartice za popust - Stanivukovićev propust

Kartice za popust - Stanivukovićev propust

"Vašington i njegovi saveznici otvoreno najavljuju planove za raspoređivanje raketa srednjeg i kraćeg dometa, uključujući i na ostrvima u zapadnom dijelu Tihog okeana, kao i u nekim zemljama Azijsko-Tihookeanskog regiona. Takvim akcijama Sjedinjene Američke Države žele da naruše postojeću arhitekturu bezbjednosti i ravnotežu snaga u regionu, faktički izazivajući trku u naoružanju i ne vodeći računa o bezbjednosti svojih saveznika", dodao je Putin.

(Mondo)

Pratite nas i putem Vibera