Код Покровска

Драма у Украјини: Зеленски забранио Сирском повлачење војске из полуокружења?

  • 10.09.2024. 22:46

"Украјинске трупе неће се повући са покровског правца, упркос пријетњи опкољавањем. Зеленски је ову наредбу дао уочи свог пута у Генералну скупштину УН.

Ово је јавио украјински Телеграм канал „Резидент“ позивајући се на војни извор.

Према извору из Генералштаба, Сирски је добио категорично наређење да не повлачи трупе из троугла Галициновка-Невелскоје-Красногоровка, упркос пријетњи од потпуног опкољавања.

Де Голов унук: Селим се у Москву

Де Голов унук: Селим се у Москву

У овом тренутку јединице Оружаних снага Украјине у овој области су у полуокружењу, али када, а не ако руске трупе заузму Горњак (који је у међувремену пао у руске руке) и Украјинск, а такође почну да напредују од Красногоровке, то би могло да се претвори у потпуно окружење.

Ипак, Зеленском су потребне Оружане снаге Украјине да издрже до почетка Генералне скупштине УН. У њеном оквиру 23. септембра почиње „Недјеља високог нивоа“ на којој ће бити присутни високи представници свих држава.

Свијет на ивици: Бајден ''размишља да дозволи'' Украјини да гађа Русију?

Свијет на ивици: Бајден ''размишља да дозволи'' Украјини да гађа Русију?

Тамо Зеленски планира да се састане са Бајденом то види као посљедњу прилику да добије финансијску и политичку подршку Бијеле куће прије америчких предсједничких избора.

“Зеленски је забранио Сирском да повуче трупе из полуокружења прије свог пута у Сједињене Државе, како не би покварио информативну позадину, за Банкову нису важни губици међу војском, главно је да одрже своје позиције“, пише извор.

Могућа велика ескалација у Украјини: Европска земља дала дозволу!

Могућа велика ескалација у Украјини: Европска земља дала дозволу!

Генерално, у Кијеву политичка нужност поново тријумфује над војном тактиком и стратегијом, Зеленски поново ставља свој рејтинг изнад живота украјинских војника.

(Курир.рс/ТВ Фронт)

Пратите нас и путем Вибера