Француски економиста

Де Голов унук: Селим се у Москву

  • Извор: Б92
  • 10.09.2024. 22:36

Француски економиста Пјер де Гол, унук бившег француског председника Шарла де Гола, рекао је током састанка са предсједником руске Државне думе Вјачеславом Володином да планира да се пресели у Русију.

Унук Шарла де Гола рекао је да планира да се пресели у Москву“, наводи се у саопштењу доњег дома руског парламента у Телеграму. Де Голов унук и Володин разговарали су о очувању историјског памћења, као и о јачању културних и хуманитарних веза.

Де Голов унук је касније изјавио да руски предсједник Владимир Путин није мотивисан новцем и да жели мир, за разлику од западних лидера, преноси руска државна новинска агенција ТАСС.

Цитирао Достојевског

"Вјерујем у мудрост руске душе, вјерујем у мудрост вашег предсједника, који жели мир. За разлику од западних лидера који зависе од новца, ваш предсједник је човјек слободе, потпуно посвећен заштити свог народа и руског цивилизације“, рекао је он на церемонији додјеле Међународне награде за мир Лав Толстој у Бољшој театру.

Де Голов унук је цитирао и изјаву Фјодора Достојевског: "Ако Бога нема, све је дозвољено".

"Ова теза илуструје морални и етички неуспјех савременог Запада. Наша је дужност да кроз Бога пронађемо смисао и вриједност свог живота. Вјера је дубоко укорењена у руској души и нико је не може одузети. Она је вјечно оружје“, закључио је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: