Kod Pokrovska

Drama u Ukrajini: Zelenski zabranio Sirskom povlačenje vojske iz poluokruženja?

  • 10.09.2024. 22:46

"Ukrajinske trupe neće se povući sa pokrovskog pravca, uprkos prijetnji opkoljavanjem. Zelenski je ovu naredbu dao uoči svog puta u Generalnu skupštinu UN.

Ovo je javio ukrajinski Telegram kanal „Rezident“ pozivajući se na vojni izvor.

Prema izvoru iz Generalštaba, Sirski je dobio kategorično naređenje da ne povlači trupe iz trougla Galicinovka-Nevelskoje-Krasnogorovka, uprkos prijetnji od potpunog opkoljavanja.

De Golov unuk: Selim se u Moskvu

De Golov unuk: Selim se u Moskvu

U ovom trenutku jedinice Oružanih snaga Ukrajine u ovoj oblasti su u poluokruženju, ali kada, a ne ako ruske trupe zauzmu Gornjak (koji je u međuvremenu pao u ruske ruke) i Ukrajinsk, a takođe počnu da napreduju od Krasnogorovke, to bi moglo da se pretvori u potpuno okruženje.

Ipak, Zelenskom su potrebne Oružane snage Ukrajine da izdrže do početka Generalne skupštine UN. U njenom okviru 23. septembra počinje „Nedjelja visokog nivoa“ na kojoj će biti prisutni visoki predstavnici svih država.

Svijet na ivici: Bajden ''razmišlja da dozvoli'' Ukrajini da gađa Rusiju?

Svijet na ivici: Bajden ''razmišlja da dozvoli'' Ukrajini da gađa Rusiju?

Tamo Zelenski planira da se sastane sa Bajdenom to vidi kao posljednju priliku da dobije finansijsku i političku podršku Bijele kuće prije američkih predsjedničkih izbora.

“Zelenski je zabranio Sirskom da povuče trupe iz poluokruženja prije svog puta u Sjedinjene Države, kako ne bi pokvario informativnu pozadinu, za Bankovu nisu važni gubici među vojskom, glavno je da održe svoje pozicije“, piše izvor.

Moguća velika eskalacija u Ukrajini: Еvropska zemlja dala dozvolu!

Moguća velika eskalacija u Ukrajini: Еvropska zemlja dala dozvolu!

Generalno, u Kijevu politička nužnost ponovo trijumfuje nad vojnom taktikom i strategijom, Zelenski ponovo stavlja svoj rejting iznad života ukrajinskih vojnika.

(Kurir.rs/TV Front)

Pratite nas i putem Vibera