Požar u motoru

Drama na letu: Izbio crni dim, putnici sve snimili!

  • Izvor: Telegraf
  • 28.05.2024. 15:21

Posada Еrbasa A320 avio-kompanije Junajted erlajns (UA) morala je da odustane od polijetanja nakon što je registrovala požar u jednom od motora aviona.

"Junajted erlajns Еrbas A320 registracije N459UA trebalo je u ponedjeljak 27. maja da obavi let UA2091 na liniji Čikago (ORD) - Sijetl (SЕA). Prilikom taksiranja ka pisti aerodroma O’Hare putnici i posada primjetili su crni dim oko lijevog IAЕ V2527-A5 motora. Piloti su odustali od polijetanja i okrenuli avion nazad ka terminalu", prenio je "Aero Time".

Na video snimcima i fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se i veliki broj vozila hitnih službi oko samog aviona.

Svih 148 putnika i pet članova posade su nepovrijeđeni, naveo je "Aero Time".

Avio-kompanija je saopštila da su svi putnici premješteni na alternativne letove ka Sijetlu kao i da nije bilo velikih poremećaja u odvijanju avio-saobraćaja.

Plamen i dim iz motora navodno su prijavljeni oko 14:00 časova. Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA) je na kratko zabranila sva slijetanja na aerodromu Čikago, a saobraćaj je ponovo uspostavljen u 14:45 po lokalnom vremenu.

N459UA je 24 godine star erbas A320 koji je kao nov isporučen Junajted erlajnsu 2000. godine, pokazuju podaci "Planespotters". Sudeći prema informacijama servisa za praćenje letova "FlightRadar24"", avion je kasnije tokom dana poletio za Sijetl.

Pratite nas i putem Vibera