Кина

Добио мождани код љубавнице, супруга га искључила са апарата

  • Извор: Агенције
  • 08.08.2024. 05:30

Неименована жена из кинеске покрајине Лиаонинг пресудила је свом супругу и искључила га са апарата који су га одржавали на животу након што је код љубавнице претрпио мождани удар, пренио је у уторак портал "Саут Чајна Морнинг Пост", чији је новинар већ у првој реченици закључио да је мотив те жене била освета.

Је ли то заиста било баш тако, вјероватно зна само та жена, међутим из наставка приче се сазнаје да је покојни 38-годишњи мушкарац већ дуже вријеме живио код љубавнице упркос томе што се још увијек званично налазио у браку.

Управо је љубавница и била та која га је одвезла у болницу у критичном стању, али недуго након што је примљен на одјељење интензивне његе, у медицинској установи појавила се друга жена која се представила као пацијентова законска супруга.

Доктор презимена Чен потом ју је извијестио да је стање пацијента критично, односно да несретни мушкарац има врло мале изгледе да преживи изузетно скупу операцију.

Новак Ђоковић одговорио Илону Маску

Новак Ђоковић одговорио Илону Маску

Супруга је тада од Чена затражила да га искључе са апарата који су га одржавали на животу и одустану од било каквих напора да га оживе.

Новинар поменутог портала притом није навео јесу ли се остали чланови његове породице усагласили око те одлуке, јесу ли уопште били консултовани, али је ипак пренио позадину љубавног троугла.

Наиме, супруга је потврдила како је знала да јој је супруг био невјеран дуже од деценије те је притом нагласила да није осјећао ништа према њој и да јој није пружао ама баш никакву финансијску подршку.

Томе је додала да ни она њега није вољела већ неко вријеме.

Према кинеском закону, када пацијент није у стању при пуној свијести доносити кључне одлуке, доктори су дужни објаснити ризике операције пацијентовој породици или рођацима и тражити њихов писмени пристанак. А што, јасно, значи да у одређеним околностима и супружник може донијети коначну одлуку.

Тежак ударац за бизнис Здравка Мамића у Херцеговини

Тежак ударац за бизнис Здравка Мамића у Херцеговини

"Међутим, ако чланови породице не могу постићи консензус о наставку лијечења, могу се провести и одговарајуће медицинске мјере уз одобрење шефа здравствене установе", навео је у закључку чланка новинар и споменуо да је супругин поступак изазвао бурну расправу на тамошњим друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: