Kina

Dobio moždani kod ljubavnice, supruga ga isključila sa aparata

  • Izvor: Agencije
  • 08.08.2024. 05:30

Neimenovana žena iz kineske pokrajine Liaoning presudila je svom suprugu i isključila ga sa aparata koji su ga održavali na životu nakon što je kod ljubavnice pretrpio moždani udar, prenio je u utorak portal "Saut Čajna Morning Post", čiji je novinar već u prvoj rečenici zaključio da je motiv te žene bila osveta.

Je li to zaista bilo baš tako, vjerovatno zna samo ta žena, međutim iz nastavka priče se saznaje da je pokojni 38-godišnji muškarac već duže vrijeme živio kod ljubavnice uprkos tome što se još uvijek zvanično nalazio u braku.

Upravo je ljubavnica i bila ta koja ga je odvezla u bolnicu u kritičnom stanju, ali nedugo nakon što je primljen na odjeljenje intenzivne njege, u medicinskoj ustanovi pojavila se druga žena koja se predstavila kao pacijentova zakonska supruga.

Doktor prezimena Čen potom ju je izvijestio da je stanje pacijenta kritično, odnosno da nesretni muškarac ima vrlo male izglede da preživi izuzetno skupu operaciju.

Novak Đoković odgovorio Ilonu Masku

Novak Đoković odgovorio Ilonu Masku

Supruga je tada od Čena zatražila da ga isključe sa aparata koji su ga održavali na životu i odustanu od bilo kakvih napora da ga ožive.

Novinar pomenutog portala pritom nije naveo jesu li se ostali članovi njegove porodice usaglasili oko te odluke, jesu li uopšte bili konsultovani, ali je ipak prenio pozadinu ljubavnog trougla.

Naime, supruga je potvrdila kako je znala da joj je suprug bio nevjeran duže od decenije te je pritom naglasila da nije osjećao ništa prema njoj i da joj nije pružao ama baš nikakvu finansijsku podršku.

Tome je dodala da ni ona njega nije voljela već neko vrijeme.

Prema kineskom zakonu, kada pacijent nije u stanju pri punoj svijesti donositi ključne odluke, doktori su dužni objasniti rizike operacije pacijentovoj porodici ili rođacima i tražiti njihov pismeni pristanak. A što, jasno, znači da u određenim okolnostima i supružnik može donijeti konačnu odluku.

Težak udarac za biznis Zdravka Mamića u Hercegovini

Težak udarac za biznis Zdravka Mamića u Hercegovini

"Međutim, ako članovi porodice ne mogu postići konsenzus o nastavku liječenja, mogu se provesti i odgovarajuće medicinske mjere uz odobrenje šefa zdravstvene ustanove", naveo je u zaključku članka novinar i spomenuo da je suprugin postupak izazvao burnu raspravu na tamošnjim društvenim mrežama.

Pratite nas i putem Vibera