Трагедија

Дјевојку растргали пси на њен рођендан

  • Извор: Курир
  • 05.06.2024. 19:41

На свој рођендан, млада дјевојка постала је жртва опасних XЛ америчких питбулова, расе коју све више земаља забрањује.

На дан када је требало да прослави 23. рођендан, Никол Мори су напали њени пси у њеном дому у Лимерику у Ирској, послије чега су поново покренуте расправе о томе да ли земља треба да забрани и ту опасну расу, пише "Дејли мејл".

Када су хитне службе стигле у Николин дом, затекле су више агресивних паса. Једног су морали да убију, а остали су ухваћени и одведени на сигурно.

Несрећна Никол је проглашена мртвом на мјесту догађаја, а њено тијело је превезено у болницу на обдукцију.

Добре вијести за Новака Ђоковића

Добре вијести за Новака Ђоковића

Њена сестра Џолин објавила је на Фејсбуку:

"Срце ми је сломљено, и то на твој рођендан. Тако ми је жао Никол, толико те волим да све изгледа као ружан сан".

Истрага која је у току показаће зашто су пси напали свог власника, а мјесто догађаја је ограђено и запечаћено. Локални одборник Бригид Тифи описала је инцидент као "ужасан“.

"Разговарао сам са људима телефоном и сви су ужаснути. То је страшна прича. То се ријетко дешавања“, рекла је она.

Министарка за рурална питања Хедер Хамфрис, која је недавно основала групу за бољу контролу паса, рекла је да је "запрепаштена овим шокантним инцидентом".

Трамп неће моћи ући у 37 земаља?

Трамп неће моћи ући у 37 земаља?

"Била сам ужаснута и згрожена када сам јутрос чула вијест о овој младој жени коју је дивљачки убио пас. Моје мисли и молитве су са њеном породицом", рекла је она и додала:

"Истрага је у току и важно је да утврдимо чињенице о томе шта се догодило. Упорно сам упозоравала да је потребно учинити више када је у питању контрола паса. Зато сам основала међувладину групу, којом предсједава пензионисани замјеник шефа полицајца Џон Твоми, која ће се бавити читавом овом области".

Она је рекла да је замолила групу да прегледа листу забрањених раса и размотри да ли Ирска треба да слиједи примјер Велике Британије и Сјеверне Ирске. У Ирској постоји неколико забрањених раса, укључујући њемачке овчаре, ротвајлере и разне бултеријере, као и неке мелезе, преноси "Курир".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: