Tragedija

Djevojku rastrgali psi na njen rođendan

  • Izvor: Kurir
  • 05.06.2024. 19:41

Na svoj rođendan, mlada djevojka postala je žrtva opasnih XL američkih pitbulova, rase koju sve više zemalja zabranjuje.

Na dan kada je trebalo da proslavi 23. rođendan, Nikol Mori su napali njeni psi u njenom domu u Limeriku u Irskoj, poslije čega su ponovo pokrenute rasprave o tome da li zemlja treba da zabrani i tu opasnu rasu, piše "Dejli mejl".

Kada su hitne službe stigle u Nikolin dom, zatekle su više agresivnih pasa. Jednog su morali da ubiju, a ostali su uhvaćeni i odvedeni na sigurno.

Nesrećna Nikol je proglašena mrtvom na mjestu događaja, a njeno tijelo je prevezeno u bolnicu na obdukciju.

Dobre vijesti za Novaka Đokovića

Dobre vijesti za Novaka Đokovića

Njena sestra Džolin objavila je na Fejsbuku:

"Srce mi je slomljeno, i to na tvoj rođendan. Tako mi je žao Nikol, toliko te volim da sve izgleda kao ružan san".

Istraga koja je u toku pokazaće zašto su psi napali svog vlasnika, a mjesto događaja je ograđeno i zapečaćeno. Lokalni odbornik Brigid Tifi opisala je incident kao "užasan“.

"Razgovarao sam sa ljudima telefonom i svi su užasnuti. To je strašna priča. To se rijetko dešavanja“, rekla je ona.

Ministarka za ruralna pitanja Heder Hamfris, koja je nedavno osnovala grupu za bolju kontrolu pasa, rekla je da je "zaprepaštena ovim šokantnim incidentom".

Tramp neće moći ući u 37 zemalja?

Tramp neće moći ući u 37 zemalja?

"Bila sam užasnuta i zgrožena kada sam jutros čula vijest o ovoj mladoj ženi koju je divljački ubio pas. Moje misli i molitve su sa njenom porodicom", rekla je ona i dodala:

"Istraga je u toku i važno je da utvrdimo činjenice o tome šta se dogodilo. Uporno sam upozoravala da je potrebno učiniti više kada je u pitanju kontrola pasa. Zato sam osnovala međuvladinu grupu, kojom predsjedava penzionisani zamjenik šefa policajca Džon Tvomi, koja će se baviti čitavom ovom oblasti".

Ona je rekla da je zamolila grupu da pregleda listu zabranjenih rasa i razmotri da li Irska treba da slijedi primjer Velike Britanije i Sjeverne Irske. U Irskoj postoji nekoliko zabranjenih rasa, uključujući njemačke ovčare, rotvajlere i razne bulterijere, kao i neke meleze, prenosi "Kurir".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.