Проглашен кривим

Трамп неће моћи ући у 37 земаља?

  • Извор: РТЦГ
  • 05.06.2024. 19:27

Доналд Трамп, бивши амерички предсједник, проглашен је кривим по 34 тачке оптужнице у Њујорку, а ова пресуда могла би да значи да актуелни предсједнички кандидат не може ући у 37 земаља свијета.

Трамп је осуђен за фалсификовање финансија током своје предсједничке кампање 2016. године, а случај је повезан са бившом звијездом филмова за одрасле Сторми Данијелс.

Међутим, поред потенцијалне затворске казне која ће му бити изречена 11. јула, Трамп има још један проблем - потенцијалну забрану уласка у 37 земаља свијета.

Земље попут Канаде и Велике Британије, као и Израел, имају законе који наводе да национална имиграциона служба може одбити нечију молбу за улазак у земљу ако је раније осуђиван за неку врсту тешког злочина.

Закомпликовало се: Трамп ће бити забрањен?

Закомпликовало се: Трамп ће бити забрањен?

Трамп би могао ући у неку од држава на захтјев и уз одобрење имиграционих служби, али ће то бити процес кроз који бивши амерички предсједник вјероватно не жели да иде, преноси РТЦГ.

Земље са политиком забране уласка за осуђена лица су: Аргентина, Аустралија, Бразил, Камбоџа, Канада, Чиле, Кина, Куба, Доминиканска Република, Египат, Етиопија, Хонг Конг, Индија, Индонезија, Иран, Ирска, Израел, Јапан , Кенија, Малезија, Макао, Мексико, Мароко, Непал, Нови Зеланд, Перу, Филипини, Сингапур, Јужна Африка, Јужна Кореја, Тајван, Танзанија, Тунис, Турска, Украјина, Уједињени Арапски Емирати и Уједињено Краљевство.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.