Трагедија

Дјевојка преминула након погрешне дијагнозе

  • Извор: Агенције
  • 25.05.2024. 20:42

Деветнаестогодишња Миа Гиневер преминула је након што су јој доктори погрешно дијагностиковали болест и одбили да пруже одговарајући третман.

Миа је преминула од смртоносног менингитиса, иако су јој доктори првобитно рекли да болује од безопасног вируса. Инцидент је изазвао бијес и забринутост у Великој Британији.

Почело је као тупа бол и суво грло, али симптоми су брзо ескалирали у мигрене, дезоријентацију и осип по тијелу.

Тинејџерка се вратила на хитни пријем са својом мајком. За то вријеме врат јој се укочио и почела је бунцати. Ови и други симптоми требали су докторима бити упозорење за менингитис и сепсу, испричали су њени родитељи за британски "Сан".

Руси мељу америчке тенкове: Познато колико их је до сада уништено

Руси мељу америчке тенкове: Познато колико их је до сада уништено

"У једном тренутку се окренула према мени и рекла: 'Мама, молим те, немој допустити да умрем'", испричала је њена мајка.

Након пет сати пошто је стигла на хитни пријем млади доктор је дао дијагнозу. Иако је завршио темељну обуку, доктор је тек пролазио обуку за специјалисту. Инсистирао је на томе да је Мијина болест узрокована безопасним вирусом и одбио је да направи још крвних претрага или јој да антибиотике.

Умјесто тога, дјевојка је добила лијекове за болове који су само замаскирали симптоме менингитиса. Даљње претраге наручене су тек неколико сати касније када је установљен бактеријски менингитис Б.

Антибиотике је добила пуних осам сати након што је стигла на пријем, али је тада већ било прекасно. Млада Миа је претрпјела озбиљно отицање мозга и преминула је два дана касније.

Ускоро брошура са именима наводних жртава које су били живе када је отваран меморијални центар

Ускоро брошура са именима наводних жртава које су били живе када је отваран меморијални центар

Болница је, у међувремену, признала неуспјех у дијагностици.

"Губитак је једноставно претежак", изјавио је Фил Гиневер, Мијин отац.

Родитељи Мие Гиневер сада траже одговорност за пропусте у њеном лијечењу. Надају се да ће истрага истакнути проблеме у медицинском систему и подстакнути побољшања како би се спријечиле сличне трагедије у будућности.

Пратите нас и путем Вибера