Француска

Дјевојчицу монструозно силовало више дјечака

  • Извор: Агенције
  • 19.06.2024. 11:29

Двојица малољетника осумњичена су за силовање, пријетње смрћу, увреде и антисемитско насиље над 12-годишњом дјевојчицом у Француској, објавило је тужилаштво у Нантеру.

Трећи малољетник је осумњичен да је помагао и свједочио силовању.

Троје малољетника ухапшено је у понедјељак и "одређено им је задржавање у зависности од њихове доби", појаснило је тужилаштво.

Двојици 13-годишњака одређен је притвор, док је 12-годишњаку изречена привремена одгојна мјера. Случај је изазвао бурну реакцију јеврејске заједнице, пише "Ле Монде". 

Отежавајућа околност за осумњичене малољетнике лежи у томе што су кривична дјела починили "због вјерске припадности жртве", истакао је државни тужилац.

Утврђен идентитет малољетника који се утопио у језеру у БиХ

Утврђен идентитет малољетника који се утопио у језеру у БиХ

Према полицијском извору агенције Франс-Прес (АФП), 12-годишњакиња је испричала да су јој пришла тројица дјечака и одвукла је док је била у парку у близини своје куће с пријатељицом. Осумњичени су је ударали те "натјерали на аналну и вагиналну пенетрацију, орални с*кс, уз пријетње смрћу и антисемитске увреде", навео је извор.

Жртвин пријатељ успио је идентификовати двојицу нападача. Дјевојчица је након напада превезена у болницу. Прошла је гинеколошки преглед којим је потврђено да је силована.

Хаим Корсиа, главни рабин Француске, упозорио је на "невиђени антисемитски талас" и нагласио како је "ужаснут" догађајем. Представничко вијеће јеврејских институција Француске изразило је тугу "због трагичног силовања дјевојчице", најавивши да ће "будно пратити сва дешавања у овом крајње забрињавајућем случају".

Застрашујући снимак насиља: Дјевојка лежи на путу и плаче, мушкарац изнад ње стоји

Застрашујући снимак насиља: Дјевојка лежи на путу и плаче, мушкарац изнад ње стоји

Антисемитски чинови порасли су у Француској у првом тромјесечју 2024, према владиним подацима. У прва три мјесеца ове године забиљежено је укупно 366 антисемитских чинова, што је раст од 300 одсто у односу на прошлу годину. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.