Francuska

Djevojčicu monstruozno silovalo više dječaka

  • Izvor: Agencije
  • 19.06.2024. 11:29

Dvojica maloljetnika osumnjičena su za silovanje, prijetnje smrću, uvrede i antisemitsko nasilje nad 12-godišnjom djevojčicom u Francuskoj, objavilo je tužilaštvo u Nanteru.

Treći maloljetnik je osumnjičen da je pomagao i svjedočio silovanju.

Troje maloljetnika uhapšeno je u ponedjeljak i "određeno im je zadržavanje u zavisnosti od njihove dobi", pojasnilo je tužilaštvo.

Dvojici 13-godišnjaka određen je pritvor, dok je 12-godišnjaku izrečena privremena odgojna mjera. Slučaj je izazvao burnu reakciju jevrejske zajednice, piše "Le Monde". 

Otežavajuća okolnost za osumnjičene maloljetnike leži u tome što su krivična djela počinili "zbog vjerske pripadnosti žrtve", istakao je državni tužilac.

Utvrđen identitet maloljetnika koji se utopio u jezeru u BiH

Utvrđen identitet maloljetnika koji se utopio u jezeru u BiH

Prema policijskom izvoru agencije Frans-Pres (AFP), 12-godišnjakinja je ispričala da su joj prišla trojica dječaka i odvukla je dok je bila u parku u blizini svoje kuće s prijateljicom. Osumnjičeni su je udarali te "natjerali na analnu i vaginalnu penetraciju, oralni s*ks, uz prijetnje smrću i antisemitske uvrede", naveo je izvor.

Žrtvin prijatelj uspio je identifikovati dvojicu napadača. Djevojčica je nakon napada prevezena u bolnicu. Prošla je ginekološki pregled kojim je potvrđeno da je silovana.

Haim Korsia, glavni rabin Francuske, upozorio je na "neviđeni antisemitski talas" i naglasio kako je "užasnut" događajem. Predstavničko vijeće jevrejskih institucija Francuske izrazilo je tugu "zbog tragičnog silovanja djevojčice", najavivši da će "budno pratiti sva dešavanja u ovom krajnje zabrinjavajućem slučaju".

Zastrašujući snimak nasilja: Djevojka leži na putu i plače, muškarac iznad nje stoji

Zastrašujući snimak nasilja: Djevojka leži na putu i plače, muškarac iznad nje stoji

Antisemitski činovi porasli su u Francuskoj u prvom tromjesečju 2024, prema vladinim podacima. U prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je ukupno 366 antisemitskih činova, što je rast od 300 odsto u odnosu na prošlu godinu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.