Рођена у авиону

Дјевојчица за коју је чуо цијели свијет доживјела језиву судбину

  • Извор: Телеграф
  • 27.05.2024. 06:18

Дјевојчица из Канаде, која је постала позната широм свијета када је рођена на лету за Јапан 2015. године, пронађена је мртва 2020. године након мјесеци шокантног злостављања и занемаривања, откривено је у недавно објављеним судским документима.

Беживотно тијело Клои Гуан Бранч је пронађено у њеном упрљаном кревету у Отави 15. маја 2020. године, непосредно послије њеног петог рођендана.

Власти су саопштиле да је данима патила од јаких болова због повреде абдомена и да је њена мајка одбила да је одвезе у болницу јер је Клои већ била у модрицама, преноси "Телеграф".

Њен насилник, бивши дечко њене мајке Џастин Кејси Берубе, осуђен је за убиство из нехата, кривични немар који је проузроковао смрт, необављање животних потреба, напад наношењем тјелесних повреда и напад, наводи "ЦБЦ".

Ковачевић: Шмит одавао почаст нацистима, није му мјесто на Козари

Ковачевић: Шмит одавао почаст нацистима, није му мјесто на Козари

Узнемирујући детаљи случаја били су под забраном објављивања до прошле недјеље након што су се "ЦБЦ" и "Отава Ситизен" борили против забране на суду.

Клои је рођена на Дан мајки 2015. године на лету од Калгарија у Канади за Јапан. Јединствено рођење постало је глобална вијест, а медији су преносили приче са фотографијама њене мајке, Аде Гуан и њеноц оца Веса Бранча.

Мајка је рекла новинарима да није ни знала да је трудна.

Неколико мјесеци након њеног рођења, Клои је одузета од родитеља и смјештена у Друштво за помоћ дјеци због забринутости око свађе пара. Гуан и Бранч су се убрзо након тога растали и отуђили.

Клои је враћена мајци када је имала три године, а у фебруару 2019. године, мајка и кћерка су се преселиле у Отаву како би живјеле са новим дечком њене мајке, Џастином.

Погледајте како је Шмит одавао почаст нацистима, а сада исмијава српске жртве

Погледајте како је Шмит одавао почаст нацистима, а сада исмијава српске жртве

Према судским документима, Џастин је био насилан и манипулативан и пријетио је да ће се убити уколико га Ада остави.

У августу 2019. године комшиница је примијетила модрице на Клоиним рукама. А онда је око Божића, како се присјетила на свједочењу, видјела дијете са модрицама и ранама на лицу.

У поруци од новембра 2019. године, коју је полиција пронашла, Ада је рекла Џастину да не повређује Клоино лице.

"Једноставно не желим да видим њено лице у модрицама. Не желим да изађем и да морам да јој покријем лице само зато што су на њему трагови. То је сумњиво", написала је мајка.

Ада је свједочила да је Џејсон, током њихове 15-мјесечне везе, "зграбио Клои и бацао је около, ударио је, ставио јој сапун у уста, ударио је по уснама и лицу, бацио је на кревет, стиснуо јој чланке, зграбио је за подлактицу, повукао је напријед и ударио је у врх главе дрвеном кашиком".

"Лешинари" пецкају Жељезничар: Тешка времена Жељо мој, Вицо вас је спасио...

Током пандемије корона вируса, Клои је још више била изолована и осуђена на кућу са мајком и њеним дечком, када се насиље погоршало.

Клои је претрпјела руптуру бешике 9. маја 2020, дан прије свог петог рођендана.

Џејсон је позвао полицију 15. маја након што је открио да Клои не дише у кревету након неколико дана мучног бола.

Форензички патолог је потврдио да је умрла од повреде бешике.

Имала је тврд стомак, повраћала је, није могла да задржи храну. Мајка је свједочила да се Клои толико разбољела у посљедњим данима да је морала да је однесе у купатило.

Власти су примијетиле да је имала "шокантан" број модрица и повреда - због чега је мајка и очух никада нису одвели на лијечење упркос томе што јој је била потребна "императивна" медицинска помоћ.

Клои је такође имала неколико модрица на лицу и цијелом тијелу које "нису биле од обичног пада", вишеструке зарасле преломе ребара и могуће опекотине од цигарета у близини струка, свједочио је судски патолог.

Бизарна сцена из комшилука: Поскок појео другу змију и умро

Бизарна сцена из комшилука: Поскок појео другу змију и умро

Бројне посекотине и модрице датирају из времена када је већ патила од руптуре бешике.

Утврђено је да је узрок смрти акутна уремија - стање које изазива јак бол, мучнину и повраћање док токсини улазе у крвоток.

Џејсон је признао да је тукао дјевојчицу, али је рекао да је није ударио песницом у стомак. Истражитељи нису могли да утврде да ли је до пуцања дошло песницама или од пада, како је рекао он рекао полицији.

Два мјесеца прије њене смрти, очух је признао да је често пио због чега је губио свијест.

Током изрицања пресуде 1. марта, судија је рекао да није могао да вјерује када је осумњичени покушао да умањи своју улогу у Клоиној смрти.

"Он је противрјечио сам себи више пута, признао да је повремено лагао, а понекад и грубо уљепшао дијелове своје приче" рекао је судија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: