Кимберли Читл

Шефица Тајне службе поднијела оставку након атентата на Трампа

  • Извор: Телеграф
  • 23.07.2024. 16:44

Директорка америчке тајне службе Кимберли Читл поднијела је данас оставку након широко распрострањеног гњева због тога што њена агенција није успјела да спријечи покушај убиства бившег предсједника Доналда Трампа на предизборном скупу у Пенсилванији раније овог мјесеца, јавља ЦНБЦ.

Подсјетимо, Читл је признала јуче у Конгресу да су она и њена агенција направили пропуст када је атентатор ранио републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа на скупу у Пенсилванији 13. јула.

"Направили смо пропуст. Као директорка америчке Тајне службе, преузимам пуну одговорност за било какав безбједносни пропуст", рекла је Читл свједочећи пред комитетом за надзор Представничког дома Конгреса.

Читл је додала да покушај убиства бившег председника Трампа представља најзначајнији оперативни неуспјех током више деценија рада Тајне службе, пише Телеграф.

Према наводима ЦНБЦ-а, Читл је јуче на саслушању одбијала да поднесе оставку, говорећи да је највише квалификована да буде на челу Тајне службе, која је одговорна за заштиту предсједника, потпредсједника и чланове њихових породица...

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)