Кувани кукуруз је омиљена љетња грицкалица, али често испадне безукусан или превише тврд. Ако желите да добијете кукуруз који је сочан, мирисан и пун укуса, све што треба да урадите јесте да додате два једноставна састојка током кувања.
Путер и млијеко тајна савршеног кукуруза
У воду у којој кувате кукуруз додајте кашику путера и шољу млијека. Путер даје богат, кремаст укус, док млијеко омекшава зрна и чини их нежнијим. Ова комбинација ствара ефекат као да је кукуруз печен у рерни са маслацем – али без додатног труда.
Брза припрема – готов за 10 минута
Кукуруз се кува у кључалој води са додатим састојцима свега 10 минута. Нема потребе за дугим кувањем – зрна остају чврста, али мекана, а арома путера се савршено упија. Након кувања, можете га додатно посолити или посути зачинима по жељи, пише Крстарица.
Савјети за додатни шмек
Ако желите да експериментишете, додајте у воду прстохват шећера за благу слаткоћу, или гранчицу свежег першуна за освежавајући мирис. Кукуруз можете и премазати додатним путером након кувања – ефекат ће бити као из ресторана.