Омиљена љетња „грицкалица“

Савршен укус куханог кукуруза за само 10 минута

  • Извор: Агенције
  • 17.07.2025. 16:37

Кувани кукуруз је омиљена љетња грицкалица, али често испадне безукусан или превише тврд. Ако желите да добијете кукуруз који је сочан, мирисан и пун укуса, све што треба да урадите јесте да додате два једноставна састојка током кувања.

Путер и млијеко тајна савршеног кукуруза

У воду у којој кувате кукуруз додајте кашику путера и шољу млијека. Путер даје богат, кремаст укус, док млијеко омекшава зрна и чини их нежнијим. Ова комбинација ствара ефекат као да је кукуруз печен у рерни са маслацем – али без додатног труда.

Грузину 10 година затвора за крађу два милиона марака

Грузину 10 година затвора за крађу два милиона марака

Брза припрема – готов за 10 минута

Кукуруз се кува у кључалој води са додатим састојцима свега 10 минута. Нема потребе за дугим кувањем – зрна остају чврста, али мекана, а арома путера се савршено упија. Након кувања, можете га додатно посолити или посути зачинима по жељи, пише Крстарица.

Акредитација Свјетске федерације за медицинско образовање

Акредитација Свјетске федерације за медицинско образовање

Савјети за додатни шмек

Ако желите да експериментишете, додајте у воду прстохват шећера за благу слаткоћу, или гранчицу свежег першуна за освежавајући мирис. Кукуруз можете и премазати додатним путером након кувања – ефекат ће бити као из ресторана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: