Kimberli Čitl

Šefica Tajne službe podnijela ostavku nakon atentata na Trampa

  • Izvor: Telegraf
  • 23.07.2024. 16:44

Direktorka američke tajne službe Kimberli Čitl podnijela je danas ostavku nakon široko rasprostranjenog gnjeva zbog toga što njena agencija nije uspjela da spriječi pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Donalda Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji ranije ovog mjeseca, javlja CNBC.

Podsjetimo, Čitl je priznala juče u Kongresu da su ona i njena agencija napravili propust kada je atentator ranio republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa na skupu u Pensilvaniji 13. jula.

"Napravili smo propust. Kao direktorka američke Tajne službe, preuzimam punu odgovornost za bilo kakav bezbjednosni propust", rekla je Čitl svjedočeći pred komitetom za nadzor Predstavničkog doma Kongresa.

Čitl je dodala da pokušaj ubistva bivšeg predsednika Trampa predstavlja najznačajniji operativni neuspjeh tokom više decenija rada Tajne službe, piše Telegraf.

Prema navodima CNBC-a, Čitl je juče na saslušanju odbijala da podnese ostavku, govoreći da je najviše kvalifikovana da bude na čelu Tajne službe, koja je odgovorna za zaštitu predsjednika, potpredsjednika i članove njihovih porodica...

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)