Суђење

Дејан Б. из БиХ натјерао жртву да напише опроштајно писмо?

  • Извор: Независне
  • 01.05.2024. 09:47

На суђењу Дејану Б., из Босне и Херцеговине и његовом партнер Ујгуру Т. (48), њемачком држављанину, који се терете за убиство Александре Р. (39) данас су свједочили вјештаци форензичке струке који су по први пут споменули постојање опроштајног писма које је жртва написала и оставила.

Ово додатно компликује мистерију нестанка ове младе Румунке, која је била у осмом мјесецу трудноће.

Међутим, свједоци су данас изјавили да је на писму њен рукопис, али да постоји изражена сумња да је Дејан Б. под притиском натјерао жртву да напише то опроштајно писмо.

Да ли је ''одзвонило'' Исацима: Преслагивање власти у ФБиХ?

Да ли је ''одзвонило'' Исацима: Преслагивање власти у ФБиХ?

Подсјетимо, Александра Р. (39) поријеклом из Румуније води се као нестала од децембра, 2022. године. Она је све до прољећа те године била у вези са Дејаном Б. Истражиоци сумњају да је након раскида дошло до погоршаних односа између Дејана и Александре јер они нису били само у вези, већ су били и пословно повезани. Он јој је у више наврата пријетио, а она је поднијела неколико кривичних пријава против њега.

Према истрази, мотив злочина је велика сума новца. Наиме, 39-годишњакиња је била на високој функцији у банци, а 50-годишњак из БиХ ју је користио за послове с некретнинама који су ишли преко другооптуженог Нијемца. Након што су се разишли, жена је престала сарађивати ​​и одбила приступ својим рачунима. Они су извршним налогом покушали доћи до износа од 785.000 евра, око којих су се спорили, али је Александра Р. поднијела кривичну пријаву против њих.

Швајцарска: Осуђен бизнисмен, запошљавао на црно раднике из БиХ

Швајцарска: Осуђен бизнисмен, запошљавао на црно раднике из БиХ

Међутим, свега седам дана прије главног рочишта у овом случају, она је нестала. Иначе, како преносе њемачки медији, оптужени се нису изјашњавали о кривици, али су на почетку истраге тврдили да је Александра Р. добровољно преселила у иностранство, с обзиром да је поријеклом из Румуније.

(Независне)

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.