Francuski ekonomista

De Golov unuk: Selim se u Moskvu

  • Izvor: B92
  • 10.09.2024. 22:36

Francuski ekonomista Pjer de Gol, unuk bivšeg francuskog predsednika Šarla de Gola, rekao je tokom sastanka sa predsjednikom ruske Državne dume Vjačeslavom Volodinom da planira da se preseli u Rusiju.

Unuk Šarla de Gola rekao je da planira da se preseli u Moskvu“, navodi se u saopštenju donjeg doma ruskog parlamenta u Telegramu. De Golov unuk i Volodin razgovarali su o očuvanju istorijskog pamćenja, kao i o jačanju kulturnih i humanitarnih veza.

De Golov unuk je kasnije izjavio da ruski predsjednik Vladimir Putin nije motivisan novcem i da želi mir, za razliku od zapadnih lidera, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Citirao Dostojevskog

"Vjerujem u mudrost ruske duše, vjerujem u mudrost vašeg predsjednika, koji želi mir. Za razliku od zapadnih lidera koji zavise od novca, vaš predsjednik je čovjek slobode, potpuno posvećen zaštiti svog naroda i ruskog civilizacije“, rekao je on na ceremoniji dodjele Međunarodne nagrade za mir Lav Tolstoj u Boljšoj teatru.

De Golov unuk je citirao i izjavu Fjodora Dostojevskog: "Ako Boga nema, sve je dozvoljeno".

"Ova teza ilustruje moralni i etički neuspjeh savremenog Zapada. Naša je dužnost da kroz Boga pronađemo smisao i vrijednost svog života. Vjera je duboko ukorenjena u ruskoj duši i niko je ne može oduzeti. Ona je vječno oružje“, zaključio je on.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: