"Ближи се финална битка за Донбас"

Црне прогнозе за Украјину: Ако Руси уђу у овај град, то је крај?

  • 20.07.2024. 17:24

Оружане снаге Украјине неће више моћи да изводе офанзиве у правцу Црног мора ако изгубе град Угљедар у ДНР, а ускоро би могла да се одигра и коначна битка за Донбас, изјавио је британски стручњак Александар Меркурис.

„Мислим да ниједан украјински командант неће хтјети да напредује на југ када Руси буду у Угљедару. То ће заправо бити крај битке – дефинитивни крај битке за Азовско и Црно море“, рекао је Меркурис на свом блогу на Јутјубу.

По његовом мишљењу, Угљедар има стратешко значење – не само да обезбјеђује одбрану украјинских Оружаних снага у јужном Донбасу, него и покрива источни бок сваке украјинске офанзиве на југ.

Роџер Вотерс: Украјинце шаљу у топовско месо да би Зеленски могао да купи још једно имање

Роџер Вотерс: Украјинце шаљу у топовско месо да би Зеленски могао да купи још једно имање

Меркурис истиче да ће губитком тог града за кијевски режим постати теоретски и практично немогуће да изведе контраофанзиву дуж јужног фронта у правцу Црног мора.

„Украјинци ће се, вјероватно, повући. Ако Руси заузму Угљедар, а на крају хоће, то ће бити велики ударац за Оружане снаге Украјине“, сматра британски стручњак.

Такође, он претпоставља да би ускоро могла да се одигра финална битка за Донбас.

Орбан: Радикална ескалација сукоба у Украјини у блиској будућности

Орбан: Радикална ескалација сукоба у Украјини у блиској будућности

„Главна украјинска упоришта почињу да се урушавају. Украјински отпор слаби. Могуће је да предстоје још три, четири мјесеца тешких борби у Донбасу, али након што буде заузето још села тамо ће почети посљедња, кулминациона битка“, претпоставља Меркурис.

Он напомиње да се појављују вијести о веома неорганизованој одбрани украјинских снага – украјински војници све мање су спремни да се боре истим интензитетом као раније. Експерт оцијењује да нису у стању да обуздају налет руских трупа.

Нови раскол и хаос у Украјини: Готов је, дани су му одбројани?

Нови раскол и хаос у Украјини: Готов је, дани су му одбројани?

„Тако да, куд год да погледате, ситуација на фронту је веома лоша“, закључио је Меркурис.

Раније је савјетник шефа ДНР Игор Кимаковски саопштио да руске трупе настављају да напредују ка траси између Угљедара и Констаниновке у ДНР како би лишиле противника могућности за маневрисање и несметано снабдијевање. Према његовим ријечима, настављају се жестоке борбе на угљедарском правцу, пише Спутњик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.