Велика Британија

Богатство краља Чарлса Трећег увећано: Богатији је и од мајке

  • Извор: Телеграф
  • 20.05.2024. 17:00

Лично богатство британског краља Чарлса Трећег повећано је за десет милиона и сада износи укупно 610 милиона фунти! Како је пренио "Дејли мејл", краљ Чарлс Трећи је сада богатији од своје мајке краљице Елизабете Друге, чија је вриједност личне имовине била процијењена на 370 милиона евра.

Краљ који је прије мање од двије године ступио на дужност, тренутно заузима 258. мјесто на листи најбогатијих људи у Великој Британији. Прошле године Чарлс Трећи је био на 263. мјесту ове листе. Британски владар је увећао своје богатство захваљујући расту вриједности некретнина које посједује, а које су раније припадале краљици Елизабети Другој.

Снажно невријеме погодило дијелове БиХ

Снажно невријеме погодило дијелове БиХ

У списак имовине краља Чарлса Трећег улазе само његове личне некретнине, не и оне чији је власник краљевска породица. 

Подсјећамо, британска краљица Елизабета Друга преминула је 8. септембра 2022. године.

Она је на трону провела 70 година и 214 дана. Други је монарх у свијету са најдужим боравком на власти у историји послије француског владара Луја XIV, који је на трону провео 72 године и 110 дана.

Занимљиво је да краљ Чарлс није најбогатији од јавних личности, односно оних који се баве државничким пословима. Британски премијер Риши Сунак и његова супруга Акшата Мути су у посљедњих годину дана зарадили нових 120 милиона фунти. Вриједност њиховог богатства је процијењена на 651 милион фунти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: